Instagram Reels е функция, която ви позволява да създавате и

...
Instagram Reels е функция, която ви позволява да създавате и
Коментари Харесай

Тъмната страна на Instagram Reels: Разследване разкрива рисковани и смущаващи препоръки

Instagram Reels е функционалност, която ви разрешава да създавате и споделяте занимателни видеоклипове с музика, филтри и други резултати.

Може би си мислите, че Reels ви демонстрира видеоклипове, които дават отговор на вашите ползи и желания, въз основа на това, което Meta, компанията майка на Instagram, твърди.

Meta го споделя употребява изкуствен интелект, с цел да намира видеоклипове, да познае какво харесвате и да ги демонстрира във вашата емисия.

Разследване на The Wall Street Journal обаче разкрива по-тъмната страна на Instagram Reels.

Приложението Instagram на мобилен телефон. (Кърт „ CyberGuy “ Knutsson)

Разследването

The Wall Street Journal откри, че Instagram Reels ще предлага видеоклипове с тема за възрастни на консуматори, които следват деца и младежи инфлуенсъри, мажоретки и други млади основатели на наличие. Но по какъв начин стигнаха до това умозаключение?

Техният екип сътвори тестови сметки в Instagram, представяйки се за възрастни, на нови устройства. След това тези сметки ще следват инфлуенсъри пред и младежи. След това те започнаха да тестват и резултатите са изненадващи.

В един тест следването на млади девойки по-късно би довело до рекомендации за ориентиране към наличие с тема за възрастни – някои от които включваха сметки, популяризиращи наличие за възрастни.

След това те накараха техните тестови сметки да следват консуматори, които следват същите тези млади и младежи влиятели и основатели на наличие. От там става още по-притеснително. Според отчета „ платформата обслужва композиция от порнография за възрастни и сексуализиращ деца материал. “

Когато специалисти по логаритми прегледаха тестванията, следенето на AI на Meta научи, че избрани консуматори, които гледат това наличие, основателите на наличие също биха желали да се ангажира със наличие, което сексуализира децата и в действителност би ги насочило към него.

Човек, който допира приложението Instagram.

Как да отбраните детето си

Най-голямото нещо, което можете да извършите, с цел да отбраните детето си, е да не му позволявате да употребява Instagram. Meta в действителност изисква да сте навършили 13 години, с цел да регистрирате акаунт.

Instagram има инструмент в приложението, който разрешава на родителите да управляват своите младежи. Уместно е наименуван „ Надзор в Instagram “. В допълнение към наблюдението на времето на екрана и с кои сметки взаимодействат, можете също да видите с кого взаимодейства вашият младеж и да прегледате техните настройки за сензитивност. Ето по какъв начин можете да го настроите на телефона или компютъра си:

Как да настроите наставнически контрол на телефона си

Влезте в Instagram на телефона си. Докоснете фотографията на потребителския си профил долу вдясно.Щракнете трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл. Докоснете Настройки и дискретност. Превъртете надолу и по-късно докоснете Надзор и по-късно изберете Първи стъпки. Поканете своя младеж, като щракнете върху покана. След това докоснете неговия профил или въведете неговото име/потребителско име в прозореца за търсене, след което щракнете върху техния профил, когато се появи под вашето търсене. Трябва да се появи бяла отметка в наследник кръг до техния профил. След това щракнете върху Покана в долната част на екрана. Ще удостовери, че сте видели покана с изскачащ прозорец, който се появява на екрана ви.

Как да настроите наставнически контрол на вашия компютър

Влезте в Instagram от вашия компютър.Щракнете върху три хоризонтални линии до думата Още в долния ляв ъгъл. След това щракнете върху Настройки. Превъртете надолу и щракнете върху Надзор. Щракнете върху Създаване на покана. Прегледайте информацията на екрана, след което щракнете върху Създаване на покана. Щракнете върху Копиране на покана или връзката за покана, с цел да я копирате вашия клипборд, след което го поставете в определеното от вас приложение, с цел да го споделите с вашия младеж или щракнете върху Изпрати покана и изберете метода, по който желаете да го изпратите на вашия младеж.

Всичко, което вашият младеж би трябвало да направи, е да одобри поканата. Както споменахме, можете да видите техните настройки за сензитивност. Ето по какъв начин:

Щракнете върху Профил в лявото меню. Щракнете върху Настройки в горния десен ъгъл. Щракнете върху Надзор. В лявото меню, под Акаунти, щракнете върху акаунта на вашия младеж. Под Информация за акаунта някои от настройките на вашия младеж ще бъдат забележими.

Приложения за обществени медии на мобилен телефон. (Kurt " CyberGuy " Knutsson)

Изтриване на акаунт в Instagram на вашето дете

Родителите нямат опция да изтрият сметките на децата си в Instagram. Те обаче постоянно имат опцията да изтрият личния си акаунт.

Ето по какъв начин можете да изтриете акаунта си в Instagram благодарение на приложението Instagram на вашия iPhone:

Докоснете профилната си фотография долу вдясно, с цел да отидете на вашия профил. Докоснете три хоризонтални линии в горния десен ъгъл, след което докоснете Настройки и дискретност. Потърсете деактивиране или заличаване в полето за търсене. Изберете своя акаунт в Instagram и по-късно докоснете Изтриване. Изберете алтернатива от менюто по-долу Изтриване на вашия акаунт в Instagram и докоснете продължи, след което въведете още веднъж паролата си. Опцията за непрекъснато заличаване на акаунта ви ще се появи единствено откакто сте избрали причина от менюто и сте въвели паролата си. Докоснете Изтриване на акаунта, с цел да потвърдите.

Ето по какъв начин можете да изтриете акаунта си на вашия компютър:

Отидете на страницата. Ако не сте влезнали в Instagram в мрежата, първо ще бъдете помолени да влезете. Изберете алтернатива от падащото меню по-долу Защо желаете да изтриете [име на акаунт]? и въведете още веднъж паролата си. Опцията за непрекъснато заличаване на вашия акаунт ще се появи единствено откакто сте избрали причина от менюто и сте въвели паролата си. Щракнете върху Изтриване [потребителско име].

Ключът на Кърт заключения

Разследването на Wall Street Journal е още едно увещание за какво би трябвало да държим децата, изключително по-малките, надалеч от обществените медии. Докато и двете приложения имат наличие, което ангажира и обогатява децата, Instagram Reels и TikTok също имат токсична страна. Като родител, от вас зависи да се уверите, че децата ви са в сигурност в интернет.

Как да се уверите, че децата ви са в сигурност онлайн? Уведомете ни, като ни пишете на

За повече от моите механически препоръки и сигнали за сигурност, абонирайте се за моя безвъзмезден бюлетин CyberGuy Report, като отидете на

Задайте въпрос на Кърт или ни кажете какво истории, които бихте желали да покрием.

Отговори на най-често задаваните въпроси на CyberGuy:

Кой е най-хубавият метод да отбраните вашите Mac, Windows, iPhone и устройства с Android от хакване? Какво е най-хубавият метод да останете поверителни, сигурни и анонимни, до момента в който сърфирате в мрежата? Как мога да се отърва от автоматизираните повиквания с приложения и услуги за унищожаване на данни?

CyberGuy Best Guide Gift Gift

Най-добрите празнични предложения EXTENDEDНай-добрите предложения за преносим компютър за Cyber ​​WeekНай-добри дарове за дами 2023 Най-добрите дарове за мъже 2023 22 най-хубави подаръка за деца Най-добрите дарове за домашни любимци

Copyright 2023 CyberGuy.com. Всички права непокътнати.

Кърт " CyberGuy " Knutsson е награден софтуерен публицист, който изпитва дълбока обич към технологиите, оборудването и джаджите, които вършат живота по-добър с приноса си за Fox News & FOX Business от началото на сутринта " FOX & другари. " Имате механически въпрос? Вземете бюлетина на Kurt за CyberGuy, споделете гласа си, концепция за история или коментар в CyberGuy.com.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР