Шампионът от Мастърса в Мадрид Андрей Рубльов се класира за

...
Шампионът от Мастърса в Мадрид Андрей Рубльов се класира за
Коментари Харесай

Ролан Гарос: Рубльов си отмъсти на играч, от когото беше губил в Париж и продължи напред!

Шампионът от Мастърса в Мадрид Андрей Рубльов се класира за втори кръг на Ролан Гарос. Руснакът съумя да се оправи със съпротивата на японеца Таро Даниел и завоюва в 4 сета с 6:2,6:7(3),6:3,7:5 за 3 часа и 11 минути игра. Руснакът имаше явно предимство при завършващите удари (79 против 36), беше с доста висок % на извоювани точки на първи сервис (89 %) и избави всичките точки за пробив на противника си, като по този начин взе реванш от него за провалянето, което азиатецът му нанесе на същия шампионат през 2017-та, когато двамата играха за влизане в осноовната скица.

В първия сет Рубльов нямаше проблем на собствен сервис и печелеше елементарно своите подавания, до момента в който Даниел се пропука на 2 пъти и по този начин сетът завърши с 6:2 в интерес на Рубльов.

Вторият сет беше по-равностоен, като международният номер 6 избави всичките шест точки за пробив пред своя конкурент. На собствен ред той имаше няколко сетбола в десетия гейм, които не осъществя. Стигна се до тайбрек, в който руснакът позволи двойна неточност, а Даниел осъществя няколко прелестни уинъра и затвори частта със 7:3 точки в дългия гейм.

Третият сет стартира по този начин, както и втория, като и двамата имаха своите шансове за пробив. Рубльов осъществя подобен, а по-късно дублира задатъка си и взе сета със 6:3.

Четвъртата част протече без пробиви, като и двамата се справяха чудесно с напрежението. Накрая, при втория опит за избавяне на мача, Даниел не можа да се оправи и по този начин Рубльов затвори сета и цялата среща със 7:5.

В идващия кръг руснакът ще играе с спечелилия от мача сред испанеца Педро Мартинес и аржентинеца Тиаго Тиранте, които играят сега 5-ти сет.

6-2 6-7 6-3 7-5 vs. Taro Daniel

Andrey Rublev is into the French Open R2

It`s his 11th straight R1 win in Grand Slam events, with his last loss in such matches coming at the French Open 2021
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР