Наоми Осака започна кампанията си в Ролан Гарос успешно. Японката

...
Наоми Осака започна кампанията си в Ролан Гарос успешно. Японката
Коментари Харесай

Осака пропиля аванс от 4:0 в решителния сет, но оцеля и оформи зрелище с Швьонтек в Париж!

Наоми Осака стартира акцията си в Ролан Гарос сполучливо. Японката се завърна за пръв път след 2022-ра на кортовете в Париж, където значително стартира нейното оттегляне в тениса преди 3 години, когато взе решение да не дава конференции и уредниците я заплашиха с отсраняване от шампионата, а тя тогава взе решението добровлно да се отдръпна от главната скица и оттова насетне не е същата тенисистка, като дълго време се бореше с ментални проблеми. Днес японката надделя представителката на топ 50, Лучия Бронзети, с 6:1 4:6 7:5 и в идващия кръг ще може да срещне настоящата шампионка и международна номер едно - Ига Швьонтек.

Срещата стартира постепенно за двете тенисистки, които не ни предложиха дълги разигравания, като множеството грешки от двете страни бяха налице. С течение на времето обаче нападателният жанр на игра на Осака ставаше все по-ефективен, което разреши на някогашната номер 1 да играе с повече убеденост и по този начин след 1:1 японката не загуби нито гейм повече и затвори безапелационно откриващата част в своя изгода.

Втората част стартира по доста по-добър метод за Брондзети, която много по-успешно удържаше на офанзивите на именитата ѝ съперничка. От своя страна сервисът, който е едно от главните оръжия на Осака, бе задоволителен за азиатката да печели елементарно геймовете си от началния си удар.

Първата опция за пробив се случи чак при 3:3, когато 4-кратната " мейджър " шампионка имаше три брейкпойнта пред себе си. Грешките на японката, съчетани със мощния темперамент, който международната номер 48 показва, не разреши на азиатката да поведе с пробив, а този миг се оказа основен за развиването на сета, защото италианката започваше да играе все по-вдъхновено и по този начин да провокира неточности у съперничката ѝ. Така, при 5:4 в своя изгода. представителката на топ 50 реалзиира брейк и изравни общия резултат.

Въпреки изгубената втора част, Осака не изглеждаше демотивирана, а в противен случай - в първите минути японката подсети на себе си от началото на дуела, доминирайки напълно над съперничката си. Това разреши на японката да поведе с два пробива. Точно, когато изглеждаше, че успеха на някогашната номер 1 е в забрадка вързана, играта ѝ последователно започваше да се разпада. Това разреши на Брондзети да покаже най-хубавото от себе си и по този начин от закъснение с 0:4 и 30:40, да сътвори страховит непълен поврат, печелейки пет гейма подред. Въпреки спешния миг, в който Осака се намираше, японката съумя да се активизира и още веднъж да върне контрола си в мача. Така, печелейки идващите три гейма, се поздрави с триумфа и стартира акцията си сполучливо.

Naomi finds a way
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР