Григор Димитров за трета поредна година не загуби сет на

...
Григор Димитров за трета поредна година не загуби сет на
Коментари Харесай

Без загубен сет: Напълно възстановен Григор се завърна в Париж с категорична победа!

Григор Димитров за трета поредна година не загуби сет на старта на Ролан Гарос и се класира относително експресно за втория стадий на шампионата. Истината е, че международният номер 10 беше усложнен в известни интервали от мача, което се дължеше на смелата игра от страна на 25-годишният Александър Ковачевич, само че младокът беше малко по-агресивен от желателното и опитът на Григор се оказа задоволителен за 3-сетове триумф - 6:4 6:3 6:4 за 1 час и 57 минути игрово време. По този метод нашият съотечественик ще премери сили в идващия кръг с един измежди Фабиан Марожан (световен номер 41) и ветерана Михаил Кукушкин (световен номер 135).

Началото не беше по никакъв начин позитивно за българина, който вкарваше невисок % от първите си сервиси в корта и правеше голям брой непредизвикани неточности. Аутсайдерът пък играеше доста отпуснато и впечатляваше с плоските си отигравания, които постоянно намираше страничните линии и това му разреши да пробие за преднина от 4:3 гейма. Сякаш Димитров имаше потребност от тъкмо нещо такова, с цел да заиграе най-хубавия си тенис и постави точка на разногласието в откриващия сет, печелейки три поредни гейма.

Родният ни представител продължи мощната си серия във втората част, пробивайки незабавно сервиса на международния номер 88, а оттова насетне загуби единствено една точка на първото си подаване и осъществя повече от 2 пъти повече уинъри по отношение на своя конкурент, което му оказа помощ с лекост да резервира своята преднината до края на сета и по този начин да се приближи оптимално до крайната победа.

Американецът не се беше отказал и подвигна нивото при започване на третия сет, само че Димитров беше подготвен да отговори и осъществя брейк за 3:2 със ефектен минаващ удар от слайса си. Световният номер 88 обаче сподели достолепията на едноръкия си бекхенд и изравни при 4:4, единствено че някогашният номер 3 нямаше желание да губи повече време на корта и взе идващите два гейма, с цел да постави точка на разногласието в дуела и по този начин да запише своята 25-та победа за сезона!

25e victoire de la saison pour Grigor Dimitrov ✅

Présent en 1/8 de finale l`année dernière, le n°10 mondial démarre parfaitement son en éliminant Aleksandar Kovacevic pour atteindre le deuxième tour.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР