Карлос Алкарас трябваше да пропусне почти целия клей сезон, след

...
Карлос Алкарас трябваше да пропусне почти целия клей сезон, след
Коментари Харесай

Бляскаво завръщане: Алкарас се разправи с първия си съперник в Париж и даде сериозна заявка

Карлос Алкарас трябваше да пропусне съвсем целия клей сезон, откакто контузи дясната си предмишница преди началото на Мастърса в Монте Карло и се отдръпна от присъединяване в него, след което направи същото с шампионатите в Барселона и Рим. Бившият номер едно игра единствено на домашната си конкуренция в Мадрид, където очевидно не се усещаше добре физически по време на 1/4-финалния си дуел с Андрей Рубльов и не можа да завоюва купата в испанската столица за трета поредна година.

Всичко това повдигаше голям брой въпроси за това в какво положение ще се появи Алкарас на Ролан Гарос, само че през днешния ден Карлитос накара всички скептици да замълчат, тъй като изигра съвсем съвършен мач при завръщането си на корта, разгромявайки " щастливия губещ " Джей Джей Уулф с 6:1 6:2 6:3 за 1 час и 53 минути игра, а в идващия кръг ще премери сили с един всред квалификанта Йеспер Де Йонг и финалиста от Sofia Open - Джак Дрейпър.

Феновете на испанеца изтръпнаха в самото начало, тъй като той излезе с ръкав на корта, единствено че бързо се видя по какъв начин това е просто превантивна мярка и въпреки любимецът да беше продънен още на старта, то последваха 6 следващи гейма в негова изгода и откривщата част беше в историята след единствено половин час време.

Световният номер три ставаше все по-освободен в дейностите си с всяка минала минута и по никакъв метод не даваше признаци, че изпитва някакъв физически проблем. Алкарас осъществя три пъти повече завършващи удари по отношение на своя противник във втория сет и справедливо осъществя два пробива, с които се приближи на единствено още една извоювана част от крайния успех.

Шампионът от Уимбълдън продължи да постанова прекомерно високо движение за своя конкурент и очевидно се забавляваше на корта, като беше в положение да реализира уинър от всяка една точка на корта, а също така ни подсети за фамозното си допиране, прибягвайки до редица напълно изпълени къси топки. Всичко това направи невъзможн задачата на Уулф да окаже някаква по-сериозна опозиция и той съобщи мача, откакто не взе нито един път сервиса си в третия сет.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР