Стремим се към ограничаване на сладките храни и захарта, защото

...
Стремим се към ограничаване на сладките храни и захарта, защото
Коментари Харесай

Захарта може и да е полезна. Вижте кога

Стремим се към ограничение на сладките храни и захарта, тъй като е известно, че несъразмерната приложимост води до наддаване на тегло, проблеми със сърдечносъдовата система, диабет и даже рак. Но изключването на захарта изцяло от дневния хранителен режим също не е безвредно за здравето решение. Захарта се оказва потребна в дребни количества и нужна на тялото. Вижте защо оказва помощ тя.
Ако се откажете изцяло от въглехидратите и захарта, ще усетите липса на сила. Нещо повече – вероятен е спад на кръвната захар, съпроводен със световъртеж и възприятие за изтощение. Енергията от захарта оказва помощ и за вярното действие на имунната и ендокринната системи, с което защищава от инфекции, болести и хормонални проблеми. Не хапвайте безсистемно сладки произведения, само че не се отхвърляйте от захарта. Кутийка-две шоколад с високо наличие на какао ще задоволи потребността ви от захар и ще се погрижи за здравето ви. В естествени количества потреблението на захар може да се употребява за лекуване на атеросклероза съгласно учените от Университета в Сейнт Луис. Те предлагат потреблението на кафява нерафинирана захар, кокосова захар, глюкоза пред бялата захар, само че настояват, че даже бялата захар, считана за бяла отрова, също е потребна в тази ситуация, когато е в минимални количества. Експертите сочат и че в целесъобразните количества захарта пази от… диабет. В нея се съдържа вещество, наречено дизахарид трехалоза. То оказва помощ на тялото да се освободи от непотребната глюкоза и покачва чувствителността към инсулин. Полезно е и за черния дроб. Това прави захарта  извънредно значима за здравето, одобрявана в минимални количества. Захарта ни прави щастливи. Сладките изкушения се оправят с възприятието за горест, подтиснатост, меланхолия. Шоколадът доставя на тялото хормона на щастието. Отказът от захар и сладки храни води до намалено въодушевление, изнервеност, липса на въодушевление. Според проучванията захарта в дребни количества оказва помощ за пречистване на кръвоносната система от шлаки, подкрепя циркулацията, с което способства за възстановяване на здравето на сърцето и съдовете.
Всички разказани изгоди от потреблението на захар са годни единствено при най-малък банкет. Имайте поради, когато смятате какъв брой захар консумирате, че соковете, консервираните храни, плодовете и даже множеството типове лютеница съдържат захар. Четете наличието на захар в продуктите, с цел да не се окаже, че консумирате доста повече, в сравнение с смятате.
Четири признака на пристрастяване към захарта и един метод да се отървете от нея
Пристрастяването към захарта е както пристрастяването към опиатите. В несъразмерни количества сладкишите провокират възприятие на еуфор...
Прочети повече
Ако изберете да си набавяте захар посредством шоколад, изберете черен, който съдържа огромни количества какао и е от основна изгода за здравето, защото е скъп източник на магнезий.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР