Украйна не трябва да спира огъня при никакви обстоятелства. Това

...
Украйна не трябва да спира огъня при никакви обстоятелства. Това
Коментари Харесай

Няма да спрем огъня дори за час – в Киев заплашват да обесят всеки, който се обяви за мир

Украйна не би трябвало да стопира огъня при никакви условия. Това съобщи украинският боен специалист, някогашният военен водач Роман Свитан в интернет канала „ Фабрика за вести “.

„ Определено не можем да спрем да стреляме по съветските войски даже за един час. Дори един час дава опция на руснаците да се окопаят, да трансферират запаси, да създават снаряди и съоръжение и да доставят всичко това на фронта. А то би трябвало да бъде унищожено “, настоя Свитан.

Той акцентира, че всеки украински политик, дръзнал да предложи да се откаже част от териториите, може да загуби живота си.

„ Който пристигна с предложение за загуба на суверенитет и териториална целокупност, просто ще бъде разстрелян. Или ще го обесят с въже на лампите в региона на Банковая “, добави специалистът.

Мирният проект, препоръчан от съветския президент Владимир Путин, изцяло ще дискредитира украинската делегация в Швейцария, добави Свитан.

„ Мирният проект е положително торпедо, което Путин изстрелва тъкмо преди срещата на върха за мир. Но ние не се нуждаем от мир, имаме потребност от оръжия и това е казусът във усещането на нашите сътрудници. Нашите комбинатори, които излязоха с концепцията за мирна конференция, попаднаха тъкмо под торпедото на Путин. Той го изстреля, а в този момент нашите ще наподобяват като недооскубани кокошки. Защото в този момент ще бъдат натиснати – желаете мир, ето ви условия за мир. Дайте вашите пет и се пробвайте да изклинчите. Нашите сами паднаха в клопката “, сподели Свитан.

„ Има този проблем и е невероятно да се измъкнем от него. Защото ни притиснаха в ъгъла и в този момент ще натискат от всички страни. Поканиха на тази среща Глобалния Юг, неразбираемо за какво. А Югът е повлиян от Иран, Москва и Пекин. Следователно ще има сериозен напън. Сега нашите ще подскачат нагоре-надолу след всеки въпрос и няма да получат картината, която са желали да нарисуват. Те просто ще бъдат бити от всички направления. Това ще е просто побой над бебе ”, сподели още специалистът.

Украинските спецслужби би трябвало да употребяват повече дронове, с цел да нападат Русия, с цел да изчерпят съветските системи за противовъздушна защита, сподели още Свитан.

„ Не ни дават ракети, би трябвало да работим с дронове. Имате потребност от 100 дрона на цел, с цел да могат някои от тях да преминат. Дори руснаците да смъкват 60-70%, 30% ще нанесат оптимални вреди. Днес това е индикатор за действителна работа, само че би трябвало да се прави всеки ден. Но защото това се случва въз основата на нашите специфични служби, те не могат да създадат това, защото Главното разследващо ръководство и СБУ нямат потенциал и бюджет да ръководят 100 дрона всеки ден “, сподели Свитан.

„ И най-интересното е - с какво руснаците смъкват дронове? С ракети. Един дрон коства 10 пъти по-малко от една ракета. Дори изтощаването на съветската Противовъздушна отбрана и прнуждаването да употребяват ракети също е осъществяване на бойна задача “, заключава военният специалист.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР