Българската икономика може да погледне много сериозно, не само на

...
</TD
>Българската икономика може да погледне много сериозно, не само на
Коментари Харесай

Експерт с обнадеждаваща прогноза за България: Очаква ни невероятно водородно бъдеще

Българската стопанска система може да огледа доста съществено, освен на фотоволтаиците. Очаква ни необикновено водородно бъдеще, чака ни необикновено за България геотермално бъдеще. Това сподели доцент Косьо Стойчев, началник катедра " Регионална и политическа география " към СУ " Св. Климент Охридски ", в предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria.

" Инвестициите, с цел да се развие това водородно и геотермално бъдеще, би трябвало да дойдат по веригата на доставките на нови мощности. Трябва да стартираме в обратна посока - какъв артикул защо ще се употребява. Тоест - защо ще се употребява тази сила. В момента ние главно разсъждаваме за това, че нашата енергетика е фокусирана върху даването на на ниска цена потребителски ток за семействата и безценен ток за промишлеността. Много страни са в противоположната догадка ".

Индустрията е тази, която би трябвало да има на ниска цена и постоянен достъп до сила. Първо би трябвало да променим този баланс с енергийните общности. Причината е в поддържането на обществена енергетика, тъй като става дума точно за обществена енергетика, акцентира гостът. " Виждате, че имаме проблем в дефинирането на понятия като " енергийно небогати ", " енергийни общности ", обществото непрекъснато ги разяснява, само че не довежда нищо до края ".

Поддържайки този вид обществена енергетика, мрежата сега работи за хората да получават на ниска цена ток, сподели събеседникът. " А този, който е залепен за евтиния ток, няма тласък да иновира, няма тласък да се развива и да търси ново решение. Той просто работи в канавата, която му е дадена. Богатото остаряло лоби държи на това - този модел да се резервира. Те могат на избори, активирайки обществените страхове, да задействат посредством тези страхове избрана група гласоподаватели. И това се знае - съществува сериозна корелация ".

" Онези, които желаят да иновират и желаят да създадат стъпката напред, те са малцинството към момента в обществото ни. Поради тази причина те не могат да въздействат на тези процеси и по този метод решението е по-малката група да успее да убеди по-голямата група, че енергийният преход на стопанската система е в действителност в тяхна изгода и че в бъдеще те няма да заплащат повече за тази сила, а тя ще остане на налична цена ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР