С помощта на доброволци е отводнен таванът и е почистена

...
С помощта на доброволци е отводнен таванът и е почистена
Коментари Харесай

Читалището в Шипка се нуждае от помощ заради щетите от градушката

С помощта на доброволци е отводнен таванът и е почистена галерията, а съдружие Младежки център за развиване " Взаимопомощ " се включи в почистването на двора на Чирпанлиевата къща. Картините са прибрани в сухата част на читалището, въпреки че след градушката, ремонтираната му част също е уязвима, показват от екипа.

Дървената структура на покрива на читалището е в неприятно положение и нужна освен замяна на керемиди, а и повсеместен ремонт. Общата повърхност на покрива е 630 кв. м.

Има потребност от разчистване на доста строителен боклук от тавана, защото съществува риск от пропадания. Всички къщи в Шипка са потърпевши от естественото злополучие, което прави доста мъчно организирането на доброволческа работа. Необходима е всякаква поддръжка. Очаква се финансова поддръжка от институциите, само че нужната сума е доста огромна, показват от читалището и приканват всички искащи да вземат участие във възобновяване на Народно читалище “Светлина - 1861 “ и Етнографски комплекс “Чирпанлиева къща “, да го създадат. Банкова сметка и контакти с екипа могат да бъдат открити на формалната страница във Фейсбук.

Както е известно, мощна стихия нанесе обилни материални вреди в Казанлък и района в четвъртък. Обявено беше отчасти бедствено състояние в Казанлък, Шипка и в селата Шейново и Хаджидимитрово.

На 14 юни в града на посещаване бяха служебният министър председател Димитър Главчев и служебните министри на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството Калин Стоянов и Виолета Коритарова. По думите на Главчев всеки, който има право на финансова помощ от страната за справяне с вредите от бедствието, ще я получи в най-кратки периоди.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР