Играчите на Италия трябва да бъдат по-агресивни и директни, когато

...
Играчите на Италия трябва да бъдат по-агресивни и директни, когато
Коментари Харесай

Спалети иска още повече агресия в националния отбор на Италия

Играчите на Италия би трябвало да бъдат по-агресивни и директни, когато се изправят против Испания във втория си мач от груповата фаза на Евро 2024, съобщи селекционерът на " адзурите " Лучано Спалети.

Италианците стартираха с сложна победа с 2:1 против Албания отбраната на купата си. Избраниците на Спалети позволиха най-бързия гол на еврофинали още в 23-а секунда, само че бързо се съвзеха и обърнаха за 2:1 до 16-а минута с голове на Бастони и Барела.

Спалети сподели след мача, че неговият тим е посочил темперамент, с цел да се съвземе от ранния пасив и е показал единодушие, която ще служи добре на Италия, в случай че премине груповата фаза.
 Италия победи Албания с 2:1 в мач от група B
Албания ядоса Италия и си изпати грубо

Ето детайлности

" Изключихме при гола на Албания, само че би трябвало да оценим желанието да опитаме да играем футбол, даже когато нещата станаха сложни ", сподели той пред кореспонденти.

Спалети, който изглеждаше отчаян през второто полувреме, беше явен, че Италия би трябвало да се усъвършенства за мача в четвъртък против Испания, която победи Хърватия с 3:0 в събота.

" Има редица неща, които към момента би трябвало да подобрим, тъй като грешахме в прекалено много обстановки ", сподели той.

" Трябва да бъдем по-зли и подредени в метода, по който построяваме играта, освобождаваш човек, само че по-късно би трябвало да отидеш и да удариш противника. Ние си мислехме, че сме брилянтни в това, просто да притежаваме топката, което не носеше доста рискове за съперника ", сподели Спалети.

" Трябва да движим топката малко по-бързо, тъй като довечера се справихме зле в някои случаи, само че против Испания евентуално ще има шансове да играем повече с топката напред, защото те са склонни да бъдат по-агресивни в пресата си, може да има по-голямо поле за игра зад защитната им линия ", разяснява Спалети.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР