Страхотна новина за хората, които обичат да си похапват нещо

...
Страхотна новина за хората, които обичат да си похапват нещо
Коментари Харесай

Въглехидратите могат да спасят живота ни

Страхотна вест за хората, които обичат да си похапват нещо сладичко или тестено. Оказва се, че въглехратите могат да “спасят живота ни ”.

Учените са открили, че при хората, които одобряват умерено количество въглехидрати (50-55 % от дневния банкет на калории) е видяна по-ниска смъртност спрямо хората, които се стремят да одобряват “нисковъглехидратни ” храни.

Изследването сподели, че не всички нисковъглехидратни диети са идентични. Един от създателите – професор Уолтър Уилът, епидемиолог от харвардското учебно заведение за публично здраве TH Chan, прекомерно доста или прекомерно малко въглехидрати могат да бъдат нездравословни. Най-важни са обаче видът на мазнините, протеините и въглехидратите.

В изследването са включени 432 000 души. Само в Съединени американски щати те са наблюдавали питателните привички на 15 000 американци повече от 25 години и са проучили смъртността при тях.

Уилът е безапелационен, че има решение на въпроса и за тези, които не желаят да злоупотребяват с тестени храни. Той поучава да заложим на най-здравословният вид на нисковъглехидратната диета – този, при който се одобряват доста зеленчуци, растителни мазнини и бобови култури, с цел да заменят скорбялните въглехидрати.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР