Стрелците на Спортен клуб Спартак – Враца“ взеха участие в

...
Стрелците на Спортен клуб Спартак – Враца“ взеха участие в
Коментари Харесай

Второ място за Катя Василева в Третите спортни игри на Международната полицейска асоциация.

Стрелците на Спортен клуб „ Спартак – Враца “ взеха присъединяване в Третите спортни игри на Международната полицейска асоциация, които се организираха от 19-ти до 24- ти май 2024г. в Брашов, Румъния. Представителят на врачанския клуб Катя Василева завоюва второто място в шампионата по пукотевица с голямокалибрен револвер, в самостоятелната конкуренция. Тя остана единствено на една точка от първото място, което бе извоювано от  състезателка на Словения.
Василева бе и част от женския тим на  ИПА  - секция България и дружно с Людмила Пенева от ОДМВР – Русе и Цветослава Маринова – чиновник на 04 РПУ Столична дирекция на вътрешните работи, завоюваха второто място в отборната конкуренция и с горделивост развяха българския байрак на почетната стълбичка. 
Представителите на врачанския клуб Емануил Павлов и Николай Милушев като част от мъжкия тим по пукотевица се показаха почтено и се подредиха на осмо място в отборното класиране. Напомняме, че те двамата ден преди старта на игрите станаха републикански първенци в шампионата по полицейска пукотевица „ Бинев, Трошанов, Ангелов “, извършен в София.   
В игрите на Международната полицейска асоциация взеха присъединяване спортисти от 32 страни. Българската секция взе участие в шампионатите по футбол, пукотевица, крос, тенис на маса, шах и джудо. 
България се подреди на пето място в класирането по страни като завоюва 2 златни, 4 сребърни и един бронзов орден. 
Международната полицейска асоциация (International Police Association-IPA) е основана на 1 януари 1950 година във Англия, като за неин създател се смята полицейският чиновник от Англия - Артур Трууп (1914-2000). Организацията е основана на другарски принцип и в нея членуват полицейски служители-действащи, пенсионирани и напуснали, без значение на чин, служба, служебна позиция, пол, раса, майчин език или вяра. С близо 360 000 членове от съвсем 100 страни, от които 66 със основани национални секции, асоциацията се разгръща на 6 континента. Мотото на Международната полицейска асоциация е „ Servo per Amikeco “ („ Служба посредством другарство “).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР