Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел “Пътна

...
Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел “Пътна
Коментари Харесай

СДВР алармира, че новото движение на „Патриарха“ не е съгласувано с тях

Столичната община не е внесла за координиране в отдел “Пътна полиция ” плана с новата организация на придвижването в централната част на столицата в региона на булевардите " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен. Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи и прецизираха, че условието, залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройството за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане.

" Едва откакто приключи съгласувателната процедура се узаконява плана за организация на придвижването ", показват от столичната дирекция на вътрешните работи.

Промените включват създаване на нова буслента и велоалея по бул. „ Патриарх Евтимий ”, унищожаване на велоалеята от тротоара около парка на НДК и смяна в паркирането.
Как се стигна до смяната в придвижването на булевардите?
Проектът за реорагнизация на столичните булеварди беше показан от някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова и Борис Бонев от “Спаси София ” още през 2020 година Тогава Фандъкова се съобрази с терзанията на хората, които живеят в региона и работа по плана по този начин и не стартира, макар че беше признат.

В края на април започнаха дейности по реорганизацията сред бул. " Патриарх Евтимий ", ул. " Фритьоф Нансен " и бул. " Витоша " като декларираното желание е да се обезпечи по-приятна среда за пешеходците и повече други възможности за напредване.

Тоези промени доведоха до митинги от живеещите в региона, които настояват, че всичко това основава тапи и проблеми с паркирането.
Напрежение в Столичния общинки съвет
Новото. В петък на изключително съвещание на комисията по превоз към СОСимаше апели кметът Васил Терзиев да прекрреорганизацията на придвижването по булевардите. Всички групи са срещу концепцията с изключение на тази на ПП-ДБ-СС.
Експерти за измененията
Миналата седмица,също изрази мнение,че планът за организация на придвижването към НДК в София е противозаконен. Според нея са налице нарушавания в два закона– за придвижването по пътищата и за устройство на територията, както и още шестнаредби. Тя посочи, че това е мнението освен на нейно, само че и на сътрудниците и юристите на организацията. Основните нарушавания, съгласно нея, са свързани със съгласуването и одобряването на плана, което го трансформира в незаконосъобразен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР