Статистиката за злополуките показва, че никоя група в пътния трафик

...
Статистиката за злополуките показва, че никоя група в пътния трафик
Коментари Харесай

Новите шофьори – на пътя с повишено внимание и съобразителност!

Статистиката за злополуките демонстрира, че никоя група в пътния трафик не е толкоз застрашена, колкото новите водачи. В Германия предвид на многото произшествия с млади водачи законодателят е въвел изпитателен период от две години. През това време има безспорна възбрана за алкохол.

Всеки, който също извърши съществени нарушавания на пътя през 24-те месеца, би трябвало да одобри удължение на изпитателния период с още две години и да вземе присъединяване в семинар за напреднали. Семинарът за напреднали би трябвало да бъде приключен в границите на избран интервал от време - нормално осем седмици - в лицензирана шофьорска школа. Струва няколкостотин евро и включва няколко теоретични сесии и тест драйв с инструктор по шофиране в колата.

Ако начинаещият водач не взе участие в преквалификацията, шофьорската брошура нормално се лишава. Шофьорската брошура се връща единствено след показване на документ за присъединяване.

Интересно да се надникне и в други страни от Европа, когато става въпрос за изпитателния интервал на новите водачи. В някои страни има специфични ограничавания на скоростта, които новите водачи би трябвало да съблюдават.

Например във Франция, където на начинаещите водачи е разрешено да карат отвън града с най-много 80 км/ч през първите три години след придобиване на шофьорска брошура, оптималната скорост е 100 вместо 110 км/ч по скоростните пътища и 110 вместо 130 км/ч по автомагистралите.

В Италия 100 вместо 130 км/ч се ползват по автомагистралите по време на пробния интервал. Други страни, като Хърватия, също предписват ограничавания на скоростта за начинаещи водачи.

В Германия няма разнообразни ограничавания на скоростта. С оглед на вероятните последствия от неправилното държание на кормилото, за специалистите е ясно, че начинаещите водачи би трябвало да карат колкото е допустимо повече. Шофирането е най-хубавата застраховка против нарушавания на пътя. Тези, които карат внимателно и деликатно, научават нещо ново с всеки километър зад кормилото.

Обучението по сигурност при шофиране предлага спомагателна процедура при шофиране. Подобно образование в затворена зона под погледа на опитни инструктори подсигурява сигурност и убеденост в качествата както на лидера, по този начин и на транспортното средство. Удовлетворението от шофирането се усилва с всяко пътешестване, а за някои удоволствието от шофирането нараства. Недостатъкът е прекомерната самонадеяност, която съгласно статистиката изкушава младите мъже да не бъдат внимателни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР