Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич най-вероятно ще даде шанс

...
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич най-вероятно ще даде шанс
Коментари Харесай

Разкритие: Кулминация за дебютите на „Армията“

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич най-вероятно ще даде късмет за изява на новото попълнение Жираир Шагоян в мача с Пирин (Благоевград) в понеделник.

Арменската голова машина към момента не е направил дебюта си за " алените ", само че към този момент има картотека за efbet Лига и е подготвен за игра. Най-вероятно Шагоян няма да е титуляр против " орлетата ", само че се чака да се появи в игра след почивката.

Срещата с Пирин се обрисува като кулминационна точка за дебютите на " Армията ". Такъв евентуално за сезона ще направи и Бисмарк Чарлс, който не е играл за " алените " цели 6 месеца.

Ганаецът съумя да се възвърне от тежката травма и евентуално ще попадне в групата за срещата с " орлетата ".

Възможно е в мача присъединяване да вземат и още двама дебютанти - Марселиньо Кареасо и Симеон Александров. Първият до неотдавна имаше проблем с картотеката, който обаче се чака да бъде решен до понеделник, написа „ Мач Телеграф “, до момента в който „ Тема спорт “ показва, че ЦСКА се намира в внимателно психическо положение, откакто в предходния кръг позволи първата си загуба от началото на сезона в шампионата.

Тя пристигна не против какъв да е, а против безконечния противник Левски, и то след пагубно показване. Добрата вест за алените обаче е, че в последните 5 случая, в които губят турнирно дерби и по-късно играят на „ Армията “, съумяват да се реваншират на своите последователи.

През септември 2006-а те отстъпват на сините с 0:1, а 6 дни по-късно си го изкарват на Славия с 6 гола в мрежата на Емил Петров. През април 2012-а ЦСКА се е устремил към купата, само че губи дербито с 2:1. Седмица по-късно вредите са овладени и с 2:1 е надвит Ботев Враца. През идната пролет Левски на собствен ред гони първото място и още веднъж печели с 2:1, а по-късно ЦСКА надиграва Ботев Пловдив с 1:0 вкъщи.

Откакто се завърнаха в елита, армейците рядко губеха в дербито, като за последно това се случи напролет на 2019-а. В идващия кръг те разрушиха Септември с 5:1. През 2017-а пък надиграха Монтана на „ Армията “ с 2:1, откакто бяха отстъпили на Левски със същия резултат седмица по-рано.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР