Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев заяви, че след

...
Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев заяви, че след
Коментари Харесай

Павел Колев: Доста неща се промениха в Локомотив

Изпълнителният шеф на Локомотив (Пловдив) Павел Колев съобщи, че след смяната в собствеността на клуба и напускането на Адам Сотков, " черно-белите " са в развой на преформулиране на задачите си. Колев разгласи, че приоритет за " смърфовете " ще бъде заздравяването на положението на клуба и на тима. Той приказва пред медиите преди началото на зимната подготовка на Локомотив, като разяснява най-актуалните тематики към " черно-белите ". 

„ Доста неща се трансформираха в Локомотив. Има смяна в собствеността на клуба и надлежно чисто стратегически клубът е в развой на преформулиране на задачите си. Има много задания за решение, които ще се вземат решение в придвижване. Имаме нови футболисти. Приоритет ще бъде да се заздрави положението на клуба и на тима. Това под някаква форма ще се отрази на отбора. Нашата задача е да създадем по този начин, че да се отрази удобно. Предстои общо заседание, където ще бъде определен нов съвет на шефовете, нов изпълнителен шеф и така нататък Нашата цел тук ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази отрицателно на представянето на тима. Остават близо 30 дни до края на трансферния прозорец, тъй че доста неща могат да се трансформират ", стартира Колев.

Той акцентира, че няма да има доста понижаване на бюджета за заплати в клуба.

„ Може да има диалози с обособени футболисти за техните заплати, само че кой знае какъв брой сериозна смяна в бюджета няма да настъпи. В топ шест Локомотив не е на челните места по бюджет за заплати. Някаква спомагателна спестовност може да се вкара, само че няма да има фрапантно понижаване на заплатите “, изясни той и съобщи, че няма да има проблем с лицензирането на клуба за идващия сезон.

„ Банковата сметка на клуба е една и от дълго време е със запор от Национална агенция за приходите. Става дума за актуализация на данните на компанията. Справили сме с този проблем или най-малко сме на финалната права. Въпрос на дни е да работи обикновено. Няма да имаме проблем с лицензирането за идващия сезон. Усложнения постоянно има, само че е въпрос на това по какъв начин се вземат решение. Сериозен проблем няма. Първо, би трябвало да се погасяват отговорностите към страната и да стартира да се заплаща регулярно, а не да се натрупват отговорности месеци наред, което поражда напрежение. Все още не сме намерили решение на казуса с потреблението на всички пространства на стадион " Локомотив " с Община Пловдив ", сподели още изпълнителният шеф на Локомотив. 

Колев обърна внимание на обстановката към Динко Хоркаш и Евандро, които бяха спрягани за прехвърляния в чужбина.

„ Ситуацията е, че и двамата имат контракти с клуба и стартират тренировки. Евандро каца на следващия ден в България и вероятно ще е на подготовка в сряда. Към Динко Хоркаш има сериозен интерес. Дали нещата ще се развият по този начин, че да получи оферта, която да го удовлетворява, е въпрос на време. За Евандро няма нещо съответно “, разяснява изпълнителният шеф на Локомотив и разгласи, че Кристиан Мендоса повече няма да бъде част от " черно-белите ", откакто договорът му е изминал. 

Милош Петрович пък има договор със " смърфовете " до декември, само че решението на клуба е да не разчита на него.

„ Петрович е с контракт до декември 2024 г, Няма смяна в статута му. С него сме водили много диалози. Позициите ни са ясни, само че сега нямаме допирни точки. "

Колев акцентира, че решението да няма предварителен лагер в чужбина е за да не се натоварва в допълнение бюджетът на клуба.

„ С лагера обстановката е елементарна. Не сме единственият клуб, който остава в България. Треньорът и спортният шеф са декларирали желанието си да има лагер в чужбина. На този стадий сме решили, че това ще натежи прекалено много на бюджета “, приключи Павел Колев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР