Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в

...
Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в
Коментари Харесай

От БФС: Нямаме притеснения за Конгреса на 15 март

„ Не е налице отвод, а просто общоприета процедура планувана в Закона за показване на спомагателни документи при нужда. “

Това съобщи изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Борислав Попов във връзка първия опит за регистриране на покана за провеждането на ексклузивен Конгрес.

От Агенцията по вписванията не са останали задоволени от подадените от централата документи и.

Самият Попов обаче няма терзания, че Конгрес на 15 март ще се състои.

„ Получихме напътствията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, само че ние през днешния ден към обяд подадохме поисканите от Търговския указател документи и чакаме неговото решение “, съобщи Попов пред Българска национална телевизия.

„ В момента нямаме терзания за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, по този начин и за съответните други процедури. Очаква се съвещание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат утвърдени, а по-късно и публикувани по клубовете “, сподели изпълнителният шеф на БФС.

Той съобщи, че съгласно Устава на БФС не се изисква вписването в Търговския указател на събитието, че Михаил Касабов е изпълняващ функционалностите президент на централата откакто Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември.

„ Уставът планува две хипотези за заменяне на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно открита причина – заболяване или дълготраен отпуск. Тогава той самичък дефинира кой да го замества. В другата догадка, когато той е подал оставка, това заменяне се дефинира от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се постанова регистриране на заместващия президента “, разясни Борислав Попов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР