Появи се сериозна заплаха за провеждането на извънреден Конгрес на

...
Появи се сериозна заплаха за провеждането на извънреден Конгрес на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Търговският регистър отказа да впише извънреден Конгрес на БФС

Появи се сериозна опасност за провеждането на ексклузивен Конгрес на БФС през март, откакто стана ясно, че Търговският указател отхвърля да впише поканата за него.

С обява във Фейсбук юристът по спортно право и досегашен помощник на Димитър Бербатов - Георги Градев сигнализира за това. Проверка в ТР също потвърждава, че поканата за ексклузивен Конгрес не е вписана.

Според Градев подадените от футболната централа документи към Търговския указател не дават отговор на условията на закона и на устава на БФС.

Той прикани Михаил Касабов неотложно да се впише в ТР като краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС, както повелява законът и уставът.

Ето какво още написа Георги Градев:

„ BREAKING: Търговският указател отхвърли да впише поканата за ексклузивен Конгрес на БФС (очаквано)

Подадените от БФС документи към ТР не дават отговор на условията на закона и на устава на БФС:

1. Представеният препис-извлечение от протокол от съвещание на ИК, извършено на 6.12.2023 година, не съдържа решението за избор на ръководещия съвещанието, подписите на ръководещия съвещанието и на всички присъстващи членове на ИК.

2. Трима от членовете на ИК се съставляват от пълномощници, като не са показани експлицитни пълномощни, в които е избран методът на гласоподаване по точките от дневния ред на съвещанието на ИК.

3. Всичките документи следва да са подписани от съответните законно определен представляващ по закон и лицата според устава, разгласен по електронната партида на сдружението.

Очевидно е, че лицата Михайлов и Касабов ще играят на " тука има - тука нема " (позната още като " банка Антинари " ) до последно с клубовете и почитателите на футбола у нас. Касабов е просто една пешка, с която се гаврят - безгласна кукла на конци. Ще бъде запомнен като такава!

Чл. 47, алинея 2 от Устава е безапелационен, че Михайлов би трябвало да трансферира пълномощията си на Касабов. Според член 7 от Закона за комерсиалния указател вписването има оповестително деяние, т.е. вписаното събитие е станало известно на третите добросъвестни лица от момента на вписването. До този миг не е станало известно на " третите добросъвестни лица ", че пълномощията на Михайлов са извършват от Касабов, както повелява член 47, алинея 2 от Устава.

Защо беше вписан Касабов в ТР през 2019 година, когато Михайлов подаде оставка, а в този момент не е?

Ако се чудите за какво Михайлов отхвърля да впише Касабов, това е, тъй като Михайлов няма никакво желание да се откаже от ръководството на БФС. Планът му е някой клуб или член на УС да апелира решенията на Конгреса, който би трябвало да се организира на 15 март, с цел да може Михайлов да продължи да ръководи, като даде пълномощие на някой от вице-президентите.

Призовавам лицето Михаил Касабов да се впише в ТР неотложно, както повеляват законът и уставът. Иначе ще бъде запомнен като Пинокио - лъжлива кукла на конци “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР