Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде днес пресконференция, на

...
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде днес пресконференция, на
Коментари Харесай

Херо обяви, че готви нови капани за Спортинг и коментира жребия за Купата

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде през днешния ден конференция, на която приказва преди четвъртия мач в групата в Лига Европа- домакинство на португалския Брага.

" Надявам се, че победната серия ще продължи. В никакъв случай не се подлъгвам, че мачът ще бъде елементарен. Брага към този момент ни сподели своите качества, за мен е един извънредно мощен тим. Отборът демонстрира опциите си и в шампионата на Португалия. Виждате, че имат пет победи и един еднакъв в последните си шест мача.

Те играят в едно състезание, за което няма да настоявам, че е по-силно от нашето. Но единствено фактът, че имат три тима в груповата фаза на Шампионската лига демонстрира какво е равнището на техния шампионат. И никога не би трябвало да приказваме за някакво подценяване или някаква убеденост авансово ", съобщи Херо.

Относно метода на игра на противника, Димитров отговори: " Мисля, че тимът на Брага играе с един и същи жанр. То е един сносно построен, чист даже мога да кажа, жанр на игра. Поне мачовете от вътрешния шампионат, които следя, те играят по един и същи метод. Смятам, че по същия метод ще играят и тук. Колко по-различно ще бъде тук, ми е мъчно да кажа, само че ще се опитаме да подготвим някаква изненада, тактическа. А до какъв брой ще успеем, ще си покаже след мача. Надявам се да успеем. Дори и да променим схемата, няма да разясня в този момент.

Мачът го дефинирам като тежък и сложен, както беше там. Не се подлъгвам, че домакинският мач ще бъде нещо по-различно. Нямаме кадрови проблеми, към този момент имаме шанса да използваме и Мисиджан, който не игра в първия мач.

На Лудогорец се събраха много мачове, което разумно провокира и питането до какъв брой тимът е възобновен. Ако съдим по резултатите, значи съумяваме да ги възстановим. Но в случай че кажа, че е елементарно това нещо, ще излъжа- несъмнено. Защото е тежко и мъчно след такива физически загуби, които поносим, да успеем да се възстановим до оптимално положение. Но медицинският щаб, който дава отговор за това, се оправя съвършено. Наблюдавали сме всички срещи на Брага в тяхното състезание след нашия мач и по тази причина споделих, че не изневеряват на схемата си ".

На въпрос на португалски публицист кой има преимущество, Херо отговори: " Смятам, че възможностите са 50 на 50. Разбира се, детайлите ще дефинират изхода на срещата. Който направи по-малко неточности, ще има повече шансове и благоприятни условия. Разбира се, значима е концентрацията в избрани моменти, значими са и шанс, и късмет.

Нямам процедура да разгласявам състава. В главата си имам някаква концепция, само че несъмнено има и алтернативи.
Лудогорец се падна да гостува на ЦСКА-София на четвъртфинал в шампионата за Купата на България, а Димитров разяснява по този начин: Жребий като чоп. Аз го одобрявам като факт. Тежък, лесен- без значение. Ние би трябвало да играем против всички съперници, в случай че желаеме да спечелим Купата. Ако питате мене, би било по-приятно да играем вкъщи, само че това е волята на жребия. Но излизаме, играем, аз не се тормозя от нищо.

Още когато поставяхме задачите първоначално, се разбрахме, че играем и на трите фронта- и за шампионата, и за Купата и за Лига Европа. А какъв брой ще успеем, ще забележим най-после, само че нашето предпочитание е да играем във всеки мач с оптимални старания и благоприятни условия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР