Сръбски националисти отпразнуваха „Деня на освобождението на Босилеград от българската

...
Сръбски националисти отпразнуваха „Деня на освобождението на Босилеград от българската
Коментари Харесай

Сръбски националисти с антибългарска провокация в Босилеград

Сръбски националисти отпразнуваха „ Деня на освобождението на Босилеград от българската фашистка окупация”. Представителите на локалната организация "Съюз на бойците на народноосвободителната война " са положили венец на "партизанската " чешма в центъра на града, предадоха от българския Културно-информационен център в Босилеград.

На 8 септември 1944 година в България влиза армията на Съюз на съветските социалистически републики. След промяната на властта у нас Западните околности, включително и Босилеград, са върнати и влизат в състава на новата федерация Югославия. След разпадането ѝ остават в Сърбия. Много хора в Босилеград и до ден сегашен се дефинират като етнически българи. Те са представлявани и от КИЦ „ Босилеград”.

Председателят на центъра Иван Николов счита, че на 8 септември 1944 година в Босилеград „ не се е случило безусловно нищо” и единствената цел на отбелязването му е „ провокиране и опасност към всички родолюбиви и просветени българи в Босилеград”.

„ Още тогава беше ясно, че това се прави за провокиране на антибългарски усеща и реализиране на „ идеологически баланс “ в отговор на появяването на паметника на Левски. Идеологическата режисура за „ освобождението на Босилеград от „ българската фашистка окупация “ се влачи още от времето на комунистическа Югославия и е цялостен исторически фалшификат “, допълват от Културно-информационния център „ Босилеград “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР