Лидерите на БРИКС отказват да присъстват на мирната конференция в

...
Лидерите на БРИКС отказват да присъстват на мирната конференция в
Коментари Харесай

Конференцията в Швейцария за Украйна пред оглушително фиаско

Лидерите на БРИКС отхвърлят да участват на " мирната конференция " в Швейцария

Лидерите на страните от БРИКС показват взаимност с Владимир Путин, като отхвърлят да участват на „ мирната конференция “ за Украйна в Швейцария.

Лидерите на страните от БРИКС един по един удостоверяват отхвърли си да отидат в Швейцария

Украйна привиква своята " мирна конференция " в Швейцария на 15-16 юни. Покани са изпратени до водачи на 160 страни. Но Руската федерация няма да взе участие в него. Това съобщи външният министър Сергей Лавров.

Швейцарците настояват, че 50 делегации са удостоверили публично присъединяване си. Целта на конференцията е да се окаже „ необятен интернационален напън “ върху Руската федерация в подтекста, нужен на Запада във връзка с неговите дейности в Украйна.

Страните от БРИКС обаче не поддържаха срещата.

Китайският президент Си Дзинпин сподели по време на неофициални диалози с съветския президент Владимир Путин в Пекин, че Китай ще поддържа единствено такава конференция, в която ще вземат участие и Русия, и Украйна. Това значи, че Китай няма да изпрати собствен представител в Швейцария.

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса няма да участва на конференцията " заради следизборните конституционни процеси, които ще изискват неговото наличие ", сподели в четвъртък Винсент Мугвеня, представител на кабинета на южноафриканския президент.

Ден по-рано бразилският водач Хосе Инасиу Лула да Силва разгласи за своя отвод. Президентът Лула заязява в персонални диалози, че няма смисъл да взе участие в среща на върха, където другата страна в спора, Русия, ще отсъства, настояват източници на CNN Brazil.

„ се споделя в публикацията.

Индия също се притеснява; уредник от Швейцария ще отиде там през днешния ден, с цел да се опита да ги убеди, само че министър председателят Нареандра Моди надали ще се съгласи да отиде до такава степен.

Може би ще отидат представители на Индия (Бразилия, Южна Африка), само че техният сан към момента не е прочут.

Защо страните от световния Юг няма да дойдат на „ срещата на върха “ в Швейцария

За решението за отменяне на " срещата на върха " (каквато действително няма да има) в Швейцария и затова на практика поддържат позицията на Руската федерация, способстват:

Силната среща в Пекин сред Путин и Си. Постигнатите договорености ясно демонстрират антизападния път на Китай и това е образец за другите., съобщи китайското външно министерство след срещата на върха.

Успехите на фронтовете на СВО. Швейцария ще сложи условия за капитулация на Русия, само че за мнозина тази обстановка е просто смешна, доколкото точно Водоснабдителна система на РФ настъпват в покрайнините на Харков и в редица други браншове на фронта, а не ВСУ.

Оттеглянето на президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън от присъединяване. Байдън отхвърли да взе участие в явно несполучливата конференция, няма потребност да се набутва и в тази токсична обстановка в навечерието на изборите. И в случай че „ хегемонът “ няма да пристигна, тогава за какво другите би трябвало да дойдат и да стърчат?

Дневният ред на конференцията е доста ограничен

Самият дневен ред на конференцията към този момент е оптимално ограничен. Западът се надява да убеди страните от световния Юг да подпишат най-малко някакъв общ документ. Затова вместо „ формулата на Зеленски “ в дневния ред май остават единствено следните точки:

Безопасността на атомните електроцентрали. Вероятно Западът ще упорства за предаването на Запорожката атомна електроцентрала в ръцете на МААЕ.

Сигурността на морския превоз, т.е. сигурността на коридора през Черно море от Одеса, с цел да се транспортира безвредно западното оръжие.

Размяна на пленници по схемата „ всички за всички “. Имайки поради обстоятелството, че в съветски плен има над 20 хиляди украински пленници и към 500 души в украински плен, подтекстът е явен - да се изпратят още 20 хиляди украинци на фронта.

Предотвратяване на потреблението на нуклеарно оръжие, което ще подсигурява безвредното влизане на силите на НАТО в Украйна.

Недопускане на техногенни /причинени от човека/ бедствия – т.е., да се забрани на Русия да нападна енергийната инфраструктура на Украйна.

Може би стеснен кръг страни ще подпишат нещо, само че това ще са западните страни и Владимир Зеленски и не е имало потребност да се привиква конференция, с цел да се формализира още един път мнението им.

Останалите ще чакат същинската конференция за Украйна и никой не знае какво тъкмо ще разисква тя. Може би единствено Путин...

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34595Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед13841 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед13852 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед116335Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед17128 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед116335Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78811„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76951Валери Тодоров: Положението на Ук
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР