Поредната напрегната интрига се завърта в Близкия изток. Първо, непрофилният

...
Поредната напрегната интрига се завърта в Близкия изток. Първо, непрофилният
Коментари Харесай

Докъде ще доведе САЩ и Иран тайната дипломация?

Поредната напрегната конспирация се завърта в Близкия изток. Първо, непрофилният израелски новинарски портал Walla, базирайки се на неназовани източници, близки до разузнаването, оповестява, че преди няколко дни представители на Съединени американски щати и Иран са провели загадка среща в Оман.

Също по този начин беше посочено, че координаторът на Съвета за национална сигурност на Белия дом за Близкия изток и Северна Африка Брет Макгърк и специфичният представител за Иран Ейбрам Пейли също са взели участие. Не е известно кой е представлявал Иран.

Целта на тази среща е разказана с общи изречения като „ само че с напътствие, че тези договаряния са

Това е знак за оперативна активност на израелската разследваща работа Мосад със задачата да с цел да покаже, че администрацията на Джо Байдън продължава да води секрети договаряния с Иран зад тила на Конгреса, детайлностите за които са незнайни.

Надзорната комисия на Камарата на представителите по-рано упрекна Белия дом в „

Иран също е упрекнат в практикуване на доста въздействие върху Хизбула в Ливан, прокси групи на който са атакували американските сили в Сирия и Ирак, и върху хуситите в Йемен, които сега нападат кораби в Червено море. Но както и да е, в последна сметка Walla извърши задачата си.

Постоянният представител на Иран в Организация на обединените нации Амир Саид Иравани призна, че и че На собствен ред американският портал Axios вкара значими детайлности в интригата.

Заместник-говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ванданти Пател даде да се разбере на конференция, че Съединените щати по разследващи канали (вероятно от Мосад) са получили информация, че

По неговите думи, „ От това следва, че главната тематика на тайните договаряния в Оман не е била иранската нуклеарна стратегия, макар че това е мотивът за срещата. Какво тогава?

Най-вероятно става дума за обезвреждане на заканите, свързани с войната сред Израел и Хамас, която може да ескалира в районна война. Преди това Съединени американски щати и Иран взеха решение да предотвратят директната война. Американските сили избягваха директни офанзиви против Иран, а Иран не разрешава на прокси групи в Ирак и Сирия да нападат американски бази и постоянно обменят информация за това.

В Оман, съгласно публични представители на Съединени американски щати и Иран, всяка от страните е имала ясни претенции от другата. Съединените щати демонстрираха желанието си да избегнат районни прокси офанзиви в Червено море и против американски бази.

На собствен ред Иран се стреми към преустановяване на огъня в Газа. Между другото, този факт от ден на ден се трансформира в коз за Иран в подтекста на повишение на залозите освен във войната в Газа, само че и в целия Близък изток, което съществено тревожи Израел.

Освен това страните престанаха да крият обстоятелството на секрети договаряния и съществуването на затворени информационни канали в връзките им. Преди това се организираха закрити договаряния по въпроса за нуклеарното съглашение, по-късно за освобождението на американски пандизчии от иранските затвори и премахването на някои наказания, свързани с заплащанията за вноса на Иран на електрическа енергия и газ.

Сега страните разискват по-конкретно районните проблеми с прехода към ново качествено наличие. В резултат на това Тел Авив вижда спада на напрежението в връзките сред Иран и Съединени американски щати и схваща, че Вашингтон и Техеран обективно взаимно се пробват да окажат напън върху него, като че ли демонстрирайки спада на геополитическото значение на Израел в района.

Изглежда, че Иран е тактически удовлетворен от сходно „ политическо напрежение “. Но дали Байдън ще се съгласи да подпише ново нуклеарно съглашение с Иран, или по-точно ще има ли задоволително време преди президентските избори, с цел да извърши сходен поврат?

Оман е оптимист за това, макар че даването на втори живот на споразуменията от 2015 година няма да е елементарно: става известно прекомерно огромен напън върху администрацията на Байдън както вътре в страната, по този начин и отвън нея, изключително от Израел.

Междувременно New York Times (NYT), базирайки се на свои източници, счита, че договарянията с Иран са официални, защото постигането на съответни съглашения може да провокира мощно неодобрение от страна на американските консерватори, които считат всевъзможни отстъпки пред Техеран за демонстрация на уязвимост. Досега МААЕ в профил редица въпроси към Техеран и Вашингтон реши да продължи тайната дипломация.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34568Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед13841 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед13852 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед116313Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед17128 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед116313Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78811„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР