Искането на прокурора Карим Хан е възмутително, заяви Байдън в

...
Искането на прокурора Карим Хан е възмутително, заяви Байдън в
Коментари Харесай

Срам и позор: Възмущение в САЩ заради искането на прокурора на МНС за арест на Нетаняху

Искането на прокурора Карим Хан е " възмутително ", съобщи Байдън в изказване.

" Нека бъда явен: каквото и да загатва прокурорът, няма равнопоставеност сред Израел и " Хамас ", никаква. Винаги ще поддържаме Израел против заканите за неговата сигурност ", акцентира Байдън. 

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън дефинира известието на прокурора на МНС като " срамно " и добави, че то може да попречва договарянията за преустановяване на огъня в Газа .

" Ние отхвърляме равнопоставеността, открита от прокурора сред Израел и " Хамас ". Това е позорно ", акцентира Блинкън в изказването си. " Хамас " е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото кръвопролитие на евреи след Холокоста и към момента държи десетки почтени хора за заложници, в това число американци ", уточни той.

Освен това Международният углавен съд " няма пълномощия " над Израел, акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.

Самият съобщи през днешния ден, че " отхвърля с омерзение " заповедите за арест, поискани от прокурор на Международния углавен съд (МНС), ориентирани против самия него и представители на палестинското придвижване " Хамас ".

" Като министър председател на Израел отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора от Хага сред Израел, който е демократична страна, и всеобщите убийци от " Хамас " ", се акцентира в изказването на Нетаняху.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР