Оттеглянето на западните производители на машини от руския пазар отвори

...
Оттеглянето на западните производители на машини от руския пазар отвори
Коментари Харесай

“Такова няма нито в Китай, нито в САЩ” Руските автомобилни разработки достигнаха ново равнище

Оттеглянето на западните производители на машини от съветския пазар отвори необятни благоприятни условия за нови сътрудници - и развърза ръцете на локалните производители. По-специално, до края на годината може да се появи първият съветски електромобил “Атом ”. Първите прототипи към този момент се изпитват.

Дълги дистанции

Работи се по плана отдавна. От 2014 година се организират дейни проучвания, до края на 2020 година е създадена първата проба, а през 2021 година “Кама ” се зае с работата. Ние си поставихме за цел: независимо да създадем първокачествен и високотехнологичен артикул, подобаващ за съветския климат.



Наети са опитни експерти. Екипът включва Игор Поваразднюк, който е взел участие в перспективни планове на компанията КАМАЗ, Дмитрий Агеев, който е управлявал ИТ разработките в “Авито ” и “Гет ”, Харалд Грюбел, който е разработвал във “Фолксваген ”, “Мерцедес ” и “АвтоВАЗ, Лари Уанг, който е имал ръка във “Форд ”. Общо повече от хиляда души.

Партньорите също оказват помощ. По този метод “Росатом ” се занимава с произвеждане на акумулатори с огромен потенциал, а “Карсперски ” обезпечава сигурност на програмното обезпечаване.

Производствените центрове са в Набережние Челни, Москва, Санкт Петербург, Толиати и Китай. В Китай има два офиса и една лаборатория в Нанкин. „ Там създават система за високо напрежение и ръководство на топлината “, изяснява Светлана Коциганова, маркетинг шеф на “Кама ” АД.

В резултат на това при започване на пролетта беше показан функционален първообраз.

Тестови инженери

Обикновено единствено тестови инженери имат право да тестват драйв на по този начин наречените мулета. Но този път елементарните хора получиха право да седнат зад кормилото.

Четириметрова електрическа кола в камуфлажен филм ни чака на московската автомагистрала. Каросерията за прототипа е заимствана от сериен модел с сходни размери, само че е изцяло модифицирана. „ Това е нормална процедура: доста автомобилни производители употребяват телата на сходни за тестване “, споделя Коциганова. Вътре всичко е минимално: единствено кормилото и седалките.

Засега можем да оценим единствено характерностите на шофиране. " Агов ” " е със задно задвижване, като спортна кола или някои джипове. Шофьорът, привикнал с предно задвижване, незабавно усеща „ тежкото рало “.

Изглежда, че колата ще бъде мудна и тромава, само че не е по този начин. Леко натискане и мигновено набира скорост. Тези, които обичат да натискат педала на пода, ще би трябвало да трансформират навиците си: осем секунди - и колата се втурва на 100 километра.

Мулето се оказва маневрено и чинно. Освен всичко друго, то може да завива внезапно (радиус 4,9 метра) и да кара встрани. Има и системи за сигурност - по-специално закъснение при завой.

Пълнеж

Именно сигурността е приоритет за инженерите. Така се обезпечават системи за подкрепяне на лидера АДАС2.0. Фабричните настройки ще включват към 15 функционалности - от наблюдаване на мъртвите зони и поддържане на лентата до адаптивен надзор и автоматизирано паркиране и излизане.

В инженерния център се изследват разновидности за ИТ решения и дизайн. Като основа се употребяват макети от шперплат на машината - „ брези “. Фокусират се върху системите за добавена действителност и обособените интериорни детайли.

Концепцията планува високофункционален волан, потребление на системи за добавена действителност (по-специално проекция върху предното стъкло) и личен магазин за приложения непосредствено на борда. Компанията производител нарежда колата като „ джаджа на колела “.

Една от главните характерности ще бъдат клатещите се порти без централен дирек. Това е реализирано посредством потреблението на високоякостна и свръхвисокоякостна стомана в носещата част на структурата.

Според действителностите

„ На първо място, електрическите коли са предопределени за градовете и би трябвало да бъдат интегрирани в системи за таксита, шерване на коли, доставки и да бъдат комфортни за персонална приложимост “, изяснява компанията.

Проблемите с работата на навигационните системи се заобикалят благодарение на технологии, които записват местоположението на автомобила в града без потреблението на сателитна навигация. Те употребяват детайли, като акселерометър, жироскоп и мобилни системи, и конфигурират ЕСИМ за взаимоотношение с операторите.

Компанията акцентира, че “Атом ” е създаден за съветския климат и е тестван, в това число при ниски температури. Американските и китайските модели, да вземем за пример, мигновено се разреждат на студа.

Само в Москва температурата през цялата година варира от плюс 30 до минус 30 градуса. Батерията би трябвало да може да се оправи с това, тъй че са обезпечени спомагателни подсилвания, с цел да се резервира топлината и да се подсигурява, че термостатът работи вярно.

„ Системата не би трябвало да употребява доста сила, а също по този начин би трябвало да обезпечи баланс сред вида изстудяване на батерията, което е належащо при горещо време, и нейното отопление. В резултат на това всичко работи даже при минус 40. Чуждестранните съперници имат a общоприета загуба при минус 15-20 градуса - 50 % разреждане. Нашата цел е не повече от 20%, ” споделя Иван Соломин, шеф на марката, маркетинга и връзките с обществеността в “Кама ” АД.



От думи към дейности

Необходимите индустриални мощности са взети назаем от завода " Москвич ". В момента се построява инструментална екипировка и в допълнение съоръжение за линията. Все още няма проекти за произвеждане на хибридни коли, макар че техническите благоприятни условия към този момент разрешават това.

Приоритетът е да се реши различен проблем. Факт е, че електрическа кола не може да се „ зарежда “ на всяка станция. Всичко е обвързвано с несъвместимостта на софтуера на избрани модели със зареждането.

„ Ние работим в тясно съдействие с всички производители в нашата страна, дружно пишем информационни протоколи сред станцията и притежателите на “Атом ” няма да би трябвало да търсят съответните станции, както в този момент притежателите на други електрически коли “, отбелязва Соломин. Освен това самата компания създава бързи „ зарядни устройства “ за града и мудни за персонална приложимост.

Серийното произвеждане ще стартира в средата на 2025 година След това “Атом ” го чакат същински проби - непосредствено от клиентите.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11958Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед6337Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2406Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3048Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед2603Татяна Дончева-Водач в 4 МИР- В.Търново: Икономиката и енергетиката са основни цели на " ЛЕВИЦАТА! " Алтернативен Поглед116643Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78877„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР