Защо световният шампион по бокс Майрис Бриедис се оказа нежелан?Латвия

...
Защо световният шампион по бокс Майрис Бриедис се оказа нежелан?Латвия
Коментари Харесай

В Латвия се установява режим на социален авторитаризъм

Защо международният първенец по бокс Майрис Бриедис се оказа нежелателен?

Латвия последователно, само че праволинейно се придвижва към „ златните времена “ на толкоз почитания от националистите Карлис Улманис (латвийския деспот, който извърши боен прелом през 1934 година, забрани партиите, разгони Народното събрание и вкара цензура на медиите. – Ред.).

Той се движи точно в подтекста на офанзивата против страната във времената на обществен авторитаризъм, когато всеки човек с друга позиция просто е преследван.

И не приказвам за продължаващите всеобщи арести на най-вече рускоговорящи публични деятели, които като на съвременен конвейр, непрестанно се бият с наказателни каузи. Говоря за преследването на латвийски политици, публицисти и общественици, които отхвърлят да се причислят към общия хор на русофобския писък.

Разбира се, най-яркият образец е преследването на тогавашния воин на Латвия, притежател на Ордена на трите звезди (най-високият медал на Република Латвия - записка на редактора), идола на латвийската юноша, международния първенец по бокс Майрис Бриедис. Само тъй като Бриедис отхвърли да осъди Москва при започване на 2022 година, той е подложен на непрекъснати обществени офанзиви повече от две години.

Стигна се до такава степен, че тази пролет комерсиалният център Spice анулира представянето на книгата на Бриедис „ Майрис Бриедис: Има ли живот след огромния спорт “ в книжарницата Jāņa Rozes grāmatnīca, намираща се на негова територия.

„ изясни какво се е случило на портала Santa.Lv Светлана Даболина, началник на маркетинговия отдел на Spice.

В резултат на това Бриедис направи показване на книгата си... в цветарска база, докъдето съумяха да стигнат десетки негови фенове.

Това продължаващо гонене на Бриедис е показателно. Води се единствено тъй като той отхвърли да бъде в крайник с всички, да марширува в единната русофобска групировка от латвийски политици.

Същото се случва и в латвийската публицистика. Само едно нещо през днешния ден там е добре пристигнало - " вярното " мнение. Останалите са унизени.



отбелязва неотдавнашно изказване на редакцията на Латвийското радио, подписан от водещи латвийски публицисти.

„ означават в това отношение публицистите от Латвийското радио.

Е, едно време Карлис Улманис също не допускаше друго мнение, забранявайки политическия спор. В латвийските медии имаше публична цензура. Подобен курс към създаване на обществен авторитаризъм приключва, както е известно, с краха на латвийския режим през 1940 година Очевидно и модерна Латвия следва по този път.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34568Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед13841 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед13852 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед116313Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед17128 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед116313Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78811„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76951Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР