Според Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализирана прокуратура, законодателните промени,

...
Според Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализирана прокуратура, законодателните промени,
Коментари Харесай

В. Маджарова: Закриването на специализираните съд и прокуратура застрашава върховенството на закона

Според Валентина Маджарова, административен началник на Специализирана прокуратура, законодателните промени, с които да бъдат закрити профилираните съд и прокуратура, заплашват върховенството на закона в България.

По време на видеоконферентен диалог с представители на Европейската комисия, виновни за правене на отчета за върховенството на закона в Европейския съюз, тя е декларирала, че със законопроекта не се прави правосъдна промяна, а се цели закриването на структури на правосъдната власт, потвърдили своята успеваемост в битката с проведената престъпност.

Евроекспертите са били осведомени, че по следствия на спецпрокуратурата на съд за корупционни закононарушения са били предадени министри, заместник-министър, ръководител и основен секретар на държавна организация, полицейски и митнически чиновници, общински консултант и кметове.

Представена им е била и информация за броя на делата за корупция в интервала от 2018 до 2021 година.

Само за предходната година досъдебните производства за истински корупционни закононарушения и за закононарушения, осъществени от длъжностни лица с евентуален корупционен претекст и корист със служебно състояние, са 292, осведомят от спецобвинението.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР