Вносът на оръжия в Украйна през последните пет години се

...
Вносът на оръжия в Украйна през последните пет години се
Коментари Харесай

Вносът на оръжие в Украйна се е увеличил с 6633% за пет години

Вносът на оръжия в Украйна през последните пет години се е нараснал с 6633%. Това се оповестява в Telegram канала на Службата за стратегически връзки на въоръжените сили на Украйна, представен от " Украинская истина ".

" Вносът на оръжия в Украйна се е нараснал с 6633% през последните пет години ", се споделя в отчета.

В момента Украйна е на четвърто място измежду страните, за които се доставят оръжия. От 2019 година до 2023 година Украйна е получила 4,9% от целия импорт на оръжие в света.

Украинският президент Владимир Зеленски неведнъж се е оплаквал от незадоволителните и ненавременни доставки на западни оръжия в страната. Според него решенията за военна поддръжка за Украйна

Към февруари 2024 година, от началото на специфичната военна интервенция, Съединени американски щати са превели повече от 60 транша военна помощ на Украйна. Според Изследователската работа на Конгреса на Съединени американски щати, военната помощ за Киев през фискалните 2022 и 2023 година възлиза на 48,7 милиарда $.

В края на април тази година американският президент Джо Байдън утвърдени от Конгреса обновяване на доставките на оръжие за Украйна, Израел и Тайван, в това число 61 милиарда $ за Киев . Веднага откакто президентът подписа тези законопроекти, Пентагонът разгласи, че изпраща на Украйна оръжие и съоръжение на стойност 1 милиард $ , след което Вашингтон даде на Киев идната партида оръжия в размер на 400 милиона $.

Руският президент Владимир Путин акцентира, че доставката на нови оръжия за Украйна ня ма да промени обстановката на фронта , а единствено ще докара до удължение на спора. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Киев, ще стане законна цел за Русия.
 Политико: Съюзниците на Германия не желаят да доставят на Украйна системи за Противовъздушна отбрана
Политико: Съюзниците на Германия не желаят да доставят на Украйна системи за Противовъздушна отбрана

Страните не желаят да поемат удара върху личната си противовъздушна защита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР