Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов затвори границата на региона

...
Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов затвори границата на региона
Коментари Харесай

Русия огражда с буферна зона окупираните Донецка и Луганска област

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов затвори границата на района със прилежащите самопровъзгласили се Луганска и Донецка " национални републики " (ЛНР и ДНР) , оповестява Би Би Си.

От 2022 година тази граница престана да се смята за държавна граница в Русия, само че в този момент там е въведена петкилометрова буферна зона със специфичен юридически режим.

Документите за идентичност станаха наложителни за влизане в тази зона. А с цел да се приближите на 100 метра до самата граница, ще би трябвало първо да получите позволение от Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ).

Подобни ограничения бяха в действие, когато границата на Ростовска област с Украйна публично се считаше за държавна в Русия.

Припомняме, че - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, само че не управлява напълно нито една от тях. Тази анексия не получи интернационално самопризнание.

Донецката и Луганската " национални републики " породиха през 2014 година в подтекста на политическата и военна рецесия в Украйна. След проевропейските митинги в Киев и последвалото събаряне на президента Виктор Янукович, напрежението в източните райони на Украйна, където забележителна част от популацията е рускоезично, набъбна доста.

През март 2014 година, след анексирането на Крим от Русия , проруските сепаратисти в Донецка и Луганска области започнаха да провеждат митинги и завладяване на държавни здания. В началото на април 2014 година те оповестиха основаването на Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР), като оповестиха самостоятелност от Украйна.

След референдуми, извършени през май 2014 година, които не бяха приети от интернационалната общественост, ДНР и ЛНР оповестиха своята суверенитет. Това докара до експлоадирането на боен спор сред украинските държавни сили и проруските сепаратисти, подкрепяни от Русия.
 Захарова към този момент знае какво ще се разисква в Швейцария - всичко друго, само че не и мирът
Захарова към този момент знае какво ще се разисква в Швейцария - всичко друго, само че не и мирът

Тя разполага с план на официално съобщение от бъдещата среща в Швейцария
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР