Според последните проучвания на общественото мнение, управляващата партия „Фидес“ на

...
Според последните проучвания на общественото мнение, управляващата партия „Фидес“ на
Коментари Харесай

Подкрепата за Орбан расте

Според последните изследвания на публичното мнение, ръководещата партия „ Фидес “ на унгарския министър председател, Виктор Орбан, резервира преднината си пред опозиционен алианс с наближаването на национални избори, съобщи " Ройтерс ".

Проучване на „ Медиан “, извършено в края на март, демонстрира поддръжката за националистическата партия „ Фидес “ преди изборите на 3 април - 40%, по отношение на 39% в изследването в края на февруари.

Шестпартийният опозиционен алианс беше с 32%, като към 20% от гласоподавателите към момента не са решили.

Орбан се изправя против обединена съпротива за първи път откакто встъпи в служба вследствие на изборите през 2010 година

Опозиционният претендент за министър-председател е Петер Марки-Зай, самостоятелен, който сега е кмет на Ходмезовашархей, град в Южна Унгария.

„ Медиан “ означи, че измежду гласоподавателите на „ Фидес “ 37% считат, че нахлуването в Украйна е безпричинно, до момента в който 43% споделят, че е целесъобразно. В целия електорат съответните проценти са 55% и 28%.

Орбан осъди нападението на Русия, само че избегна персоналната рецензия към президента, Владимир Путин.

Той също по този начин отхвърли да позволи доставката на оръжия за Украйна през Унгария и е изрично срещу глобите против съветската енергетика, заявявайки, че това ще унищожи националната стопанска система, подвластна от съветския газ и нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР