Според Красимир Янков - един от опозиционерите в ръководството на

...
Според Красимир Янков - един от опозиционерите в ръководството на
Коментари Харесай

Янков: Отровното трио ще прави партия на олигарси

Според Красимир Янков - един от опозиционерите в управлението на Българска социалистическа партия и претендент за водач на партията дневният ред на утрешното изключително съвещание на Народното събрание е загадъчен. "Учудващо е, че Корнелия Нинова предлага актуализация на бюджета. Знаете, че една такава актуализация лишава най-малко 30-40 дни. Това е срещу настояванията на хората, които желаят оставка”, съобщи депутатът в изявление за Нова телевизия.

По думите му една такава процедура дава опция на държавното управление да претендира, че е публично значимо. „ То бива легитимирано в същото време. Минава тази актуализация и влизаме в процедурата за бюджет за идната година”, уточни Янков.

И добави: „ Именно това не е премислено в настояването за дневен ред. Това ме кара да имам своите учредения да мисля, че това съвещание не е съгласно настояванията на хората, които упорстват за оставка през днешния ден или утре”.

Според него такава актуализация е трябвало да се случи доста от дълго време. „ Сега следва интервал, в който обществото е разграничено. Част от народа е на улицата. Това, което би трябвало да се реши, е по какъв начин да бъде успокоена тази обстановка”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Ние като партия поддържаме настояванията за отстраняването на Борисов от власт и за свалянето на ГЕРБ. Част от нашите симпатизанти са без партийно решение на митингите. Но това ние да дадем по някакъв метод мотив държавното управление да остане и да управлява работата на страната, ме озадачава”, сподели още Янков.

Според депутата в огромната си част митингите на хората са откровени. „ Има обаче и опити те да бъдат яхнати – както от партии, които са били във властта и в този момент още веднъж претендират да влязат в Народното събрание, по този начин и от такива, които занапред се записват ", разяснява той.

И добави: „ Мисля, че и тримата представители, които се самонарекоха уредници на митинга, също плануват политически план и то вижда се – много финансово гарантиран. Явно той ще бъде или на Божков, или на други олигарси ".

По думите му хората са откровени в желанието си да живеят по-добре и желаят институциите да работят. „ Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа тези хора и да се дистанцира от всички останали, които желаят да употребят недоволството ", безапелационен бе Красимир Янков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР