Като институции имаме готовност за едно спокойно и сигурно лято.

...
Като институции имаме готовност за едно спокойно и сигурно лято.
Коментари Харесай

Пред дипломатическия корпус министър Милошев отбеляза готовността на България за спокойно лято

Като институции имаме подготвеност за едно умерено и несъмнено лято. Министерството на туризма, нашите институции и контролни органи са постоянно отворени за подпомагане, тъй че не се колебайте да се обръщате към нас.

Това съобщи служебният министър на туризма Евтим Милошев пред представителите на Дипломатическия корпус на работна закуска през днешния ден, оповестиха от ведомството.

Събитието е по отношение на откриването на новия летен туристически сезон. Сред присъствалите беше президентът Румен Радев, секретарят на президента по обучение, просвета и туризъм Илин Димитров. На закуската участваха още служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева, Йорданка Чобанова – началник на Представителството на Европейската комисия в България, посланици и дипломати от над 20 задгранични задачи.

„ Туризмът е прочувствен артикул “, разяснява министърът. Той увери, че страната ще работи за това туристите да се усещат както сигурни, по този начин и изпълнени с хубави страсти.

По време на закуската всички присъстващи имаха опция да дегустират обичайни български артикули.

По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 година България е в челото по растеж на туристи в Европа по отношение на 2019 година – растеж от 39% по отношение на първите три месеца на 2019 година, се показва в известието на Министерството на туризма.

Летният сезон бе открит през вчерашния ден със специфична гала през вчерашния ден пред портите на Стария град в Несебър.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР