Президентът Румен Радев и служебният министър на младежта и спорта

...
Президентът Румен Радев и служебният министър на младежта и спорта
Коментари Харесай

Радев: Физическото и духовното развитие на младите е една от най-добрите инвестиции в нашето бъдеще

Президентът Румен Радев и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков откриха третия народен фестивал по утринна гимнастика в Ямбол. Наред с това се състоя и самодейността " Спортувай с президента ". Двете спортни събития събраха в линейния парк в празното корито на река Тунджа в града близо 1000 деца от цялата страна.

„ Ще продължа да поддържам тази самодейност, тъй като тя непосредствено подкрепя постигането на значимата национална цел – физическото и духовно развиване на нашите младежите. Това е една от най-хубавите вложения в нашето бъдещето. Ако ние не заложим на тази значима национална цел, не можем да реализираме нито една от другите стратегически цели пред нашата страна “, сподели Радев.

Спортът и интензивният метод на живот са най-важните стъпки в битката с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и опиатите измежду младежите, добави той.

Президентът изрече признателност към кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместника му Енчо Керязов, спортното министерство и Националната спортна академия „ Васил Левски “ за фестивала, с който се разпространява спорта измежду подрастващите.

Румен Радев поздрави и участниците в „ Президентския тест “, който е част от самодейността „ Спортувай с президента “. След месец в президентството ще бъдат отличени децата, посочили най-високи резултати. Инициативата набира все по-голяма известност, уточни още президентът.

Спортният министър съобщи, че благополучен да види толкоз спортуващи деца на едно място. „ Приветствам напъните на Общината и екипа на кмета да дават опция и усъвършенстват изискванията за физическа интензивност на младежите. Както знаете, в учебно заведение е най-голяма опцията младежите да се влюбят в даден тип спорт. Важно е, тъй като с това се възпитават полезностите към спорта и към обществото “, сподели Георги Глушков.

Преди три години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и локалната администрация подеха акция за връщане на 10-минутната утринна гимнастика в учебните заведения. Забравената от над 30 години учебна процедура още веднъж набра известност освен в Ямбол, а и в други градове на страната.

Събитието за поредна година почете и заслужилият треньор и занаятчия на спорта Нешка Робева. Пред Българска телеграфна агенция, тя съобщи че, приветства Община Ямбол за напъните да трансформира празното речно корито в голям линеен парк и за възраждането на положителната, само че забравена с годините процедура за утринната гимнастика в българските учебни заведения.

" Успяха да разсънят цяла България и да припомнят на учебните заведения какво би трябвало да създадат ", добави Нешка Робева.

В предизвикването „ Спортувай с президента “ всички поданици и посетители на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, тичане на 400 метра и „ совалка “, скок дължина от място, набиране на лост и мятане на здравна топка.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР