СподелиМинистър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли

...
СподелиМинистър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли
Коментари Харесай

Денков: Ветото на президента ще бъде преодоляно

Сподели
Министър-председателят Николай Денков предвижда, че болшинството в Народното събрание ще отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на Споразумението за даване на бронирана транспортна техника на Украйна.

„ Това несъгласие ще бъде преодоляно незабавно, по този начин, че не виждам защо да разясня. След това ще разясня. Имам среща с комисар Макгинес в София, по този начин, че по-късно ще имам опция да показва други мнения, в случай че има “., сбит бе министър председателят.

Той ще се се срещне с еврокомисаря по въпросите на финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари Марейд Макгинес, която през днешния ден е на работно посещаване у нас.Тя е на аудиенция у нас дни, откакто еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони посети България.

Малко по-рано ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски дефинира решението на президента Радев да наложи несъгласие единствено с  думата – позор. Според него Народното събрание още тази седмица би трябвало да преодолее ветото на Президента, като с това потвърди подкрепата към Украйна и украинския народ.

Припомняме, че тази заран президентът върна за ново разискване в Народното събрание Споразумението с Киев. То планува страната ни да даде безплатно 100 БТР-и от въоръжението на Министерство на вътрешните работи.  Според държавното управление те са с отпаднала нужда. Според президента БТР-ите могат да се употребяват за защита на границата или при бедствия и повреди.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР