Сектор Български документи за самоличност“ при ОД МВР-Враца ще съдейства

...
Сектор Български документи за самоличност“ при ОД МВР-Враца ще съдейства
Коментари Харесай

МВР-Враца ще съдейства на гражданите с изтекли лични документи да гласуват на изборите

Сектор „ Български документи за идентичност “ при ОД МВР-Враца ще спомага на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно заседание.
Сектор „ Български документи за идентичност “ при ОД МВР-Враца ще работи на:
- От 03.06.2024г. до 08.06.2024г. от 08:30 ч. до 17:30 ч.
-  На 09.06.2024г. от 08:30 ч. до 19:30 ч.

1. В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жителите, подали, към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен докумeнт за идентичност /лична карта, персонален /зелен/ паспорт/ или персонална карта с изминал период на годност.
2. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден  на 07.06.2024г., по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

ЗА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ Е НЕОБХОДИМО:
1. Гражданите персонално да подаде искане в бранш „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца, районно управление (на МВР) – при ОД Министерство на вътрешните работи Враца или сектор при районно управление (на МВР) от 03 юни 2024г. до 08 юни 2024г. от 08:30 ч. до 17:30 ч. и на 09 юни 2024г. от 08:30 ч. до 19:30 ч. 
2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на справедливост на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.
3. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) при ОД МВР-Враца без значение от оповестения непрекъснат адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
*УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА ГЛАСУВАНЕ съдебна експертиза ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН - 09 ЮНИ 2024г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР