Училищен охранител, който е карал деца да скандират Да живее

...
Училищен охранител, който е карал деца да скандират Да живее
Коментари Харесай

Задържаха училищен охранител, карал деца да скандират „Да живее Македония“

Училищен охранител, който е карал деца да скандират „ Да живее Македония “, е бил арестуван.

Той е работел във врачанското учебно заведение „ Никола Войводов “ и е бил арестуван за антибългарски апели и мнения в образователното заведение, заяви bTV. На видео, което се популяризира в обществените мрежи, се вижда по какъв начин мъжът снима възпитаници и ги кара да скандират апелите. Когато едно от децата му отвръща „ Да живее България “, охранителят му дава отговор „ Ще те пребия “.
Портиерът се е пускал онлайн в TikTok, снимал е възпитаници, както и личния състав на учебното заведение.
Нарича децата отродени. Използва квалификации като турко-монгол и българо-фашисти. Всички мнения са под формата на смях. По думите на шефа на междинното учебно заведение Снежанка Каменова самата тя схванала за протичащото се в неделя по обяд.
„ Вчера по обяд бях осведомена от колежка, че в обществените мрежи се върти клип, в който участват възпитаници и се намесва името на нашето учебно заведение.
Изпратиха ми линк, изгледах видеото и бях шокирана от това, което видях “, изясни шеф Каменова. „ Нашият чиновник, портиерът Петков, си е разрешил да снима нерегламентирано възпитаници, без разрешението на родителите им. Заснел е сътрудници, без тяхно познание и е предавал онлайн от своето работно място, което е в безспорен прорез с трудовата дисциплинираност и етичния кодекс за работа с деца и възпитаници “, добави Снежанка Каменова.
Охранителят употребявал служебното си състояние, с цел да въвлече непозволено възпитаници в идеологически лозунги.
„ В учебно заведение е безусловно неразрешено да се приказва за политика или каквито и да било идеологически доктрини. Този чиновник си е разрешил това и този случай много ни шокира и тормози част от родителите “, изясни още шефът на учебното заведение.
Във видеата охранителят си разрешил да снима и учители без тяхно познание.
По думите на директорката Каменова две от учителките по История настояват, че не са знаели, че някой ги записва. Те са си изпълнявали служебните отговорности. Били са във фоайето, а той им е задавал въпроси свързани с исторически обстоятелства. „ Този човек е чиновник от близо година и половина при нас. Той постъпи със напълно постоянни документи. Беше пуснал в портиерната мощна музика, за което през октомври беше глобен със забележка, само че от този момент не сме имали никакви забележки към него “, разясни още шеф Каменова.

Тя добави, че заради тежестта на случая най-вероятно служителят ще бъде освободен от работа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР