Списъкът с общинските проекти, за които държавата ще отпусне средства,

...
Списъкът с общинските проекти, за които държавата ще отпусне средства,
Коментари Харесай

406 млн. лв. дава държавата за общински проекти, списъкът вече е готов

Списъкът с общинските планове, за които страната ще отпусне средства, най-сетне е подготвен и е признат от служебното държавно управление на съвещанието му през днешния ден. 406 млн. лева ще бъдат дадени за създаване на ВиК и пътна инфраструктура.

Това стана ясно от изявлението на районния министър Иван Шишков след съвещанието. Тези планове се подготвяха и от предходното държавно управление, само че служебният кабинет откри нередности и за това дружно с Националното съдружие на общините в България районното министерство изготви нови критерии за включване на планове в листата. Всяка община има право единствено на един план, като той би трябвало да има подготвена документи и позволение за градеж. Изключение се прави единствено за Карлово поради наводненията, където ще бъдат финансирани два плана - за общинска пътна мрежа и ВиК инфраструктура, която е под нея. 

За ВиК планове се отделят 126 млн. лева, за 54 общински пътища - 233 млн., а за 35 обекта от  уличната мрежа - 47 млн. лева Държавата ще финансира 50% от цената на плановете, като половината ще се провиснал при сключването на договорите,  а останалата част - в края на годината, когато осъществяването им би трябвало да е готово, посочи Шишков. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР