Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата предаде на съд Димитър Аврамов за търговия с влияние

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против народния представител Димитър Аврамов. Той, дружно с двама негови помагачи, са предадени на съд за търговия с въздействие, осъществено в изискванията на продължавано закононарушение.

Разследването откри, че в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „ Тировец” в землището на гр. Монтана (в индустриална база на „ Гала – М” ООД), с пет действия, Аврамов, в съучастничество като причинител с М. П. и В. Ч. – помагачи, изискал от български предприемач сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи, благосъстоятелност и арендувани от компания на предприемача, като депутатът приел сумата от 100 000 лв., с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностни лица.

А точно: от шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ в гр. Монтана – с цел да анулира заповед от 31 август 2011 година за служебно систематизиране на използването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, с цел да издаде заповед по член 37в, алинея 8 от ЗСПЗЗ за въвод във притежание на компанията на предприемача в масив 128 в землището на с. Стубел, както и да се съобрази със подписано непринудено съглашение по член 37в, алинея 1 от ЗСПЗЗ за използването на аграрни земи в землището на Стубел за идната стопанска година (2012/2013г.).

Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие и върху началника на РУП-МВР в гр. Монтана във връзка със службата му и при практикуване на пълномощията му - да обезпечи защита от полицейски чиновници и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана (обработван от компанията на бизнесмена) по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г. Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР