С редовния пакет от решения във връзка с нарушения от

...
С редовния пакет от решения във връзка с нарушения от
Коментари Харесай

ЕК призова България да изпълни задълженията си за енергийно ефективните сгради

С постоянния пакет от решения по отношение на нарушавания от страна на страните членки Европейската комисия подхваща правни дейности против страните членки, които не извършват своите отговорности, произлизащи от правото на Европейски Съюз .

В региона на енергетиката Комисията приканва България да извърши отговорностите си във връзка с енергийно ефикасните здания . Комисията изпрати публично уведомително писмо на България (INFR (2024) 2083), с цел да напомни отговорностите във връзка със съобщаването на Комисията на третия ѝ отчет за оптимални разноски според разпоредбите на Европейски Съюз за енергийните характерности на постройките (Директива 2010/31/ЕС).

Държавите членки би трябвало да дефинират минимални условия за енергийните характерности на постройките , с цел да се реализира най-хубавата композиция сред вложения и икономии, известни още като „ нива на оптимални разноски “.

Изчисляването на нивата на оптимални разноски е от основно значение, с цел да могат страните членки да употребяват пълноценно капацитета за енергийна успеваемост и сила от възобновими източници на националния сграден фонд и да заобикалят хората и предприятията да изразходват повече средства от нужното за възстановяване на успеваемостта на своите жилища и офиси.

Д-р Грозданова: Много компании в Хърватия търсят да наемат хора, владеещи български език

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР