Щастлив съм, че успяхме да приключим с тази дълга процедура,

...
Щастлив съм, че успяхме да приключим с тази дълга процедура,
Коментари Харесай

МВР прехвърли безвъзмездно на община Приморско важен имот: Какво ще се изгради на него?

„ Щастлив съм, че успяхме да приключим с тази дълга процедура, тъй като за този проблем знам от години. След като се уверих в сериозните планове на общината – в границите на парцела да бъде основан парк, да се построи параклис, детски площадки и уреди, реших че това е едно положително решение за жителите и гостите на града “ , разяснява в приветствието си министър Калин Стоянов.

Той изрази убеденост, че с реализирането на плана Приморско ще се утвърди като желано и бързо разрастващо се обитаемо място , в конкуренция с другите черноморски общини. В наличието на проф. Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас, кметът на общината Иван Гайков благодари сърдечно на министър Калин Стоянов за дейната помощ и изпитание да докара процедурата до дъно.

Като знак на благодарност той връчи на вътрешния министър плакет с герба на града и увери, че парцелът ще бъде употребен оправдано. Днес осъществяваме една фантазия на жителите на Приморско с помощта на Министерството на вътрешните работи и останалите институции, акцентира и регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова, която изрази вяра, че планът за построяването на парк ще се осъществя в къси периоди.

В рамките на работната аудиенция, министър Стоянов отговори и на журналистически въпроси.

До този миг са постъпили 99 сигнала за закононарушения против политическите права на жителите, формирани са 46 досъдебни производства . Той акцентира, че засечените схеми са познати от предходни избори, като преобладават практиките за опрощаване на дълг против практикуване правото на глас. Според данните във вътрешното министерство все още, сигналите са два и половина пъти повече от предходните избори за парламент , а броят на формираните досъдебни производства – 4 пъти по-голям . Анализът извежда две съществени аргументи за това – по-голямо доверие на хората към Министерство на вътрешните работи и по-рано стартирали полицейски дейности, в границите на които сме събрали повече оперативна информация за незаконни практики, свързани с изборния развой, разяснява министър Стоянов.

Вътрешният министър разяснява и препоръчаната смяна в правилника на Министерство на вътрешните работи , която ще даде опция на граничните служители на реда да глобяват и да връчват фишове на водачи по граничните пунктове и в граничните зони. Той акцентира, че една от предпочитаните линии за Министерство на вътрешните работи е битката с пътния травматизъм и в тази връзка още предходната година за наваксване на големия брой невръчени фишове и актове, бе разпоредено на Граничен контролно-пропусквателен пункт да се правят информации в системите и там, където има издадена наказателна мярка – тя да се връчва на място.

В практиката стана ясно, че част от хората не са подозирали за съществуването на сходни издадени наказателни постановления и доста от тях са поискали да ги заплатят на място. По думите му едно от решенията, с цел да се оправим с този проблем е нарушилият разпоредбите да си получава наказателните постановления, санкциите по фиш и да си ги заплаща, тъй като единствено тогава можем да пречупим възприятието за безотговорност.

Волейболната звезда Матей Казийски открива Beach Arena Burgas на 1 юни

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР