Специализираната прокуратура утре ще повдигне на кмета на Септември Марин

...
Специализираната прокуратура утре ще повдигне на кмета на Септември Марин
Коментари Харесай

След акцията в Септември кметът Марин Рачев ще получи две обвинения

Специализираната прокуратура на следващия ден ще повдигне на кмета на Септември Марин Рачев две обвинявания - за умишлена занемареност и за подписване на неизгодна договорка. Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг, представена от организация " Фокус ". По-рано през днешния ден в постройката на община Септември бе претърсена в границите на профилирана интервенция.

Арнаудова посочи, че обвиняването за занемареност е обвързвано с общо 7 контракта за публични поръчки, подписани от март 2016 година до март 2017 година, за поправки на улици в гр. Септември и в село Семчиново. Според държавното обвиняване Рачев не е упражнил задоволителен надзор върху строително-монтажните работи, които били некачествено или ненапълно осъществени.

В резултат са нанесени вреди за към 100 хиляди лв.. Изпълнителят на ремонтите е сдружение, благосъстоятелност на родственик на кмета, сподели Арнаудова.

Второто обвиняване е за подписване на неизгодна договорка от март 2017 година Сделката е за парцел, който Рачев е употребил, преди да стане кмет, подписана на стойност със 100 хиляди лв. над цената на парцела, сподели Румяна Арнаудова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР