Специалисти от Колумбийския университет представиха по време на конференцията SIGGRAPH

...
Специалисти от Колумбийския университет представиха по време на конференцията SIGGRAPH
Коментари Харесай

Скриване на данни в текста чрез манипулиране глифовете на шрифта

Специалисти от Колумбийския университет показаха по време на конференцията SIGGRAPH 2018 технологията FontCode за вграждане на скрити известия, кодирани в текста на документа посредством леки промени в глифовете на шрифта.
Данните се кодират посредством внасянето на контролируеми незначителни изкривявания в знаците на потребления шрифт. В напълно дребни граници се трансформират наклонът на линиите и радиуса на овалите, употребявани в знаците на тези шрифтове.



Тези промени са незабележими за индивида, само че логаритмите ги разпознават добре . Подготвеният благодарение на FontCode текст може да разпечатан във вестни или списание, да бъде показан като векторно или пикселно изображение, PDF документ, във файл за текстов процесор и още доста други.

За извличането на скрития текст е задоволителна фотографията на текста, обработен с FontCode. Засега методът работи с известните векторни шрифтове Times New Roman и Helvetica, само че не може да разпознава скрития текст при потребление на наблягане, ръкописен текст и така нататък



Новата технология може да се употребява за вмъкването на незабележими водни знаци, както и за подмяна на QR кодовете. Може да се употребява и за прикрито маркиране на значими документи, с цел да се разбере източника на приключване на информация. Методът може да се употребява в обществените канали, да вземем за пример, посредством разгласи във вестниците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР