Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков е

...
Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков е
Коментари Харесай

Бойко Рашков съди за 50 000 лв. Тошко Йорданов и Балабанов от ИТН

Депутатът от ПП-ДБ и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лева в Софийски градски съд против народните представители от " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Това заяви Рашков пред 

Поводът са техни изказвания, свързани с Временната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях. Тошко Йорданов беше ръководител на комисията, а Балабанов беше неин член, като управлява и едно от съвещанията й.

" Те прекалиха. Прекрачиха естествените граници и към този момент имам искова молба против тях в Софийския градски съд. Не може такива оскърбителен изказвания и обидни квалификации ", споделя Рашков.

Повод за основаването на парламентарната комисия, която бе инициирана от парламентарната група на Има Такъв Народ, станаха арестите на към този момент някогашната директорка на митниците Петя Банкова и на татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, които бяха упрекнати като участници в организирана незаконна група за търговия с въздействие. Заедно с тях, само че задочно, обвинение получи и Никола Николов-Паскал, който беше разгласен от шефа на ДАНС Пламен Тончев за незаобиколим фактор в производството и контрабандата на незаконни цигари. Само дни по-късно с обвиняване се снабди и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който обаче бе оставен на независимост против 20 000 лева парична гаранция.
Сега Рашков твърди, че арестуваните Марин Димитров и Стефан Димитров нямат повдигнати обвинявания за контрабанда. " Поне до сегашния миг и до момента в който вървеше тази комисия за митниците. Най-малкото поради това не може да се каже пред целия свят, че български министър на вътрешните работи е покровителствал контрабанден канал на проведена незаконна група, тъй като няма такова обвиняване. Аз не съм се отнесъл към който и да е по подобен противен, неетичен и афектиран метод, само че те си мислят, че могат да го вършат безнаказано. Айде дано в този момент към този момент съдът да каже могат или не могат, имат или нямат такова право, в случай че няма нито едно доказателство, че аз съм взел участие в каквато и да е противозаконна активност. Нито един факт! И подобен не може да бъде открит, тъй като няма в действителността. Това принуждение, което се направи с това галопиране на една комисия за сметка на друга комисия - това е толкоз очевадно, че не може повече ", декларира още Рашков, имайки поради, че по комисията за Мартин Божанов-Нотариуса не е се е работило по този начин, както при комисията с митниците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР