Софийският градски съд отхвърли иска на прокуратурата за прекратяване на

...
Софийският градски съд отхвърли иска на прокуратурата за прекратяване на
Коментари Харесай

Съдът: Няма доказателства, че ген. Христо Луков е бил нацист

Софийският градски съд отхвърли желае на прокуратурата за преустановяване на регистрацията на " Български народен съюз Еделвайс ". Това разгласи съдът в четвъртък.

БНС " Еделвайс " всяка година провежда Луковмарш, напомня в. " Сега ". Съдия Венета Цветкова приема, че прокуратурата не е потвърдила изказванията си и отхвърля желае ѝ. Нарежда още страната да заплати 700 лева на БНС " Еделвайс ", с цел да покрие направените от тях разходи.

Прокуратурата изиска заличаването на БНС " Еделвайс " с аргумента, че задачите му се разграничават от заявените в устава му. В последните 10 години сдружението е уредник на прояви, които опонират на Конституцията, която не разрешава активността на организации, чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна омраза, към нарушение на правата и свободите на жителите, както и организации, които основават секрети или военизирани структури, или се стремят да реализират задачите си посредством принуждение, пледира прокуратурата.

БНС " Еделвайс " са основали военизирана конструкция в несъгласие със закона, твърди още държавното обвиняване.

Шествията са проведени при спазване на административните и нормативни условия и процедури и при вземане предвид с предписанията и възбраните на съответните способени органи, написа съдът. И отбелязва, че са останали недоказани изказванията на прокуратурата, че в Луковмарш са взели участие по покана или по самодейност на сдружението представители на противозаконни формирования, в това число неразрешени в други страни или разследвани лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР