Софийска градска прокуратура се самосезира по медийни публикации, свързани с

...
Софийска градска прокуратура се самосезира по медийни публикации, свързани с
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира заради българския камион и инцидента на Кримския мост

Софийска градска прокуратура се самосезира по медийни изявления, свързани с български камион при случая на Кримския мост от 8-ми октомври.

Въпреки че през вчерашния ден основният прокурор Иван Гешев отхвърли да разяснява тематиката, от прессъобщение през днешния ден излиза наяве, че държавното обвиняване въпреки всичко работи по публикуваната в разнообразни медии информация, позоваваща се на думи на ръководителя на съветския следствен комитет Александър Бастрикин, че камионът, който избухна на Кримския мост на 08.10.2022 година, е минал през България,

Прокурор в Софийската градска прокуратура неотложно е разпоредил инспекция по наличната информация по Закона за правосъдната власт. Проверката е предоставена и на Министерството на вътрешните работи и на Държавната организация „ Национална сигурност “, като след привършване, материалите би трябвало да бъдат докладвани за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.

От държавното обвиняване прецизират, че са били известени насрещно от ДАНС, че Агенцията също работи по случа, и твърдят, че обществеността ще бъде известена за резултатите от инспекцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР