Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб, плаващ

...
Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб, плаващ
Коментари Харесай

Кораб под флага на Танзания потъна в Черно море

Трима души са оповестени за изчезнали, откакто транспортен съд, плаващ под флага на Танзания, потъна тази заран в Черно море на 26 морски благи село Сфънту Георге, окръг Тулча, оповестява Румънската работа за мореплаване, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Аджерпрес.

Според цитирания източник на борда на плавателния съд е имало 11 души.

" Операцията по търсене и избавяне под координацията на Центъра за съгласуваност и морско избавяне (MRCC) в границите на Румънската работа за мореплаване е в цялостен ход, откакто плавателният съд " Mohammad Z " потъна. Сигналът беше получен към 4.00 часа сутринта, а чиновниците на MRCC незабавно изпратиха в зоната плавателните съдове " Артемис " и " Аполо ", показва службата в прессъобщение.

В него се отбелязва, че е поискана и поддръжка от Гранична полиция, която е изпратила на мястото на случая два плавателни съда на Министерството на вътрешните работи. 

Сигнал е подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наоколо, с цел да се включат в интервенцията по търсене и избавяне на човешки живот. 

" Потъналият транспортен съд " Mohammad Z " под флага на Танзания е имал на борда 11 членове на екипажа - 9 сирийски жители и двама египетски жители, а осем от тях са били избавени от комерсиалния транспортен съд " Michel ", който се е намирал най-близо до мястото на случая и чийто дейности са били координирани от чиновниците на MRCC ", се показва в известието.

Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са оповестени за изчезнали - всички те са сирийски жители.

" Причината за потъването на кораба не е известна досега и ще бъде осъществено следствие, с цел да се открият аргументите и събитията, при които е станало корабокрушението ", показва още Румънската работа за мореплаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР