След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи,

...
След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи,
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Има виновни за Симеоновския лифт, ще научите имената

След години на незаконно безучастие от страна на тогавашните ръководещи, сме напът да загубим дефинитивно Симеоновския въжен превоз. Това се показва в позиция на ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, изпратена до медиите от пресцентъра на институцията, съобщи

" Искам да припомня, че той е продаден от Столичната община на „ Витоша ски “ през далечната 2007 година и от този момент до предходната година – нищо. Всички периоди за следприватизационен надзор към този момент са изтекли. Какъв е бил договорът и по какъв начин е спазван може да бъде проверявано и разследвано, само че в този момент обстановката е такава – лифтът не действа “, показва Петров.

 „ Вече работим по правене на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтригувани страни и мисля, че сътрудниците работят интензивен “, добавя още той в позицията.

Председателят напомня, че в общинския съвет са били гласувани решение пътищата на Витоша да станат напълно общински, защото сега собствеността е разпокъсана. Това ще даде опция общината да прави съществени поправки, а освен да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата, показва още той.

 „ Не мога да си показва, че за отиването в историята на Симеоновския въжен превоз няма отговорни. Конкретни имена -кой го е продал? Кой е следил за осъществяването на следприватизационния контракт, кой е разрешил да не се приключи договорката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и способените органи ", уточни Цветомир Петров.

Причината за прекъсването на оборудването е неналичието на части за поддръжката, съгласно информация от през вчерашния ден. На интернет страницата на „ Витоша ски “ е оповестено известие, в което се показва, че „ лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР