Министърът на туризма беше домакин на работна закуска, която проведе

...
Министърът на туризма беше домакин на работна закуска, която проведе
Коментари Харесай

Министър Милошев даде работна закуска за представителите на Дипломатическия корпус

Министърът на туризма беше хазаин на работна закуска, която организира в съботната заран с представителите на Дипломатическия корпус, посетители на церемонията по откриването на летния туристически сезон Лято 2024.

Специален посетител на неофициалната работна закуска беше президентът на Република България Румен Радев, придружаван от секретаря по просвета, обучение и туризъм към Президентската институция и някогашен министър на туризма Илин Димитров. На закуската участваха министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева, Йорданка Чобанова – началник на Представителството на Европейската комисия в България, посланици и дипломати от над 20 задгранични задачи, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма. 

В началото на закуската, готова единствено от обичайни български висококачествени артикули, министър Милошев самичък показа гастрономични елементи пред своите посетители, свързани с продуктите, районите на техния генезис, българските обичаи, отбелязвайки и известното българскогостоприемство.

Служебният министър насочи и значими послания, заявявайки, че България е подготвена и чака своите туристи.

„ Като институции имаме подготвеност за едно умерено и несъмнено лято. Министерство на туризма, нашите институции и контролни органи са постоянно отворени за подпомагане, тъй че не се колебайте да се обръщате към нас, “ сподели министър Милошев. 

„ Туризмът е прочувствен артикул, ние чакаме нашите туристи и като страна ще работим, с цел да се усещат те сигурни и изпълнени единствено с хубави страсти. Искам да ви уверя, че ние имаме доста ясната задача и упоритости в наше лице страната да обезпечи всички нужни условия и надзор, с цел да се случи един сполучлив летен сезон. “

България е сигурна дестинация и страна, а ние живеем на кръстопът и това ни прави гостоприемни и толерантни, акцентира министърът пред дипломатите.

„ Ето за какво, оттатък актуалните разбирания за туристически артикул, желая да ви кажа – заповядайте тук, тъй като ние носим от епохи в нашето ДНК, в нашите гени гостоприемството, “ съобщи министър Милошев. Той изрази вярата, че нашите задгранични посетители – туристите ще се трансфорат в най-хубавите посланици на мечтаната България, които да отнесат със себе си загатна за това райско кътче земя.

В края на закуската посланикът на Румъния Бръндуша Предеско благодари на своя общителен хазаин от името на всички и предвижда, че единствено след месец от нейната страна ще има същинско настъпление от румънски туристи по Българското Черноморие. „ Истински съм впечатлена – от храната и от гастрономическите знания на министъра, от усета и финеса на подбраните достоверни българския ястия, “ сподели тя.

По данни на Европейската туристическа комисия, за първите 3 месеца на 2024 България е в челото по растеж на туристи в Европа по отношение на 2019 година по данни– растеж от 39% по отношение на първите 3 месеца на 2019 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР