Португалски крайнодесен депутат породи критики заради коментар, сметнат за обиден

...
Португалски крайнодесен депутат породи критики заради коментар, сметнат за обиден
Коментари Харесай

Турците се обидиха на португалски политик, който намекна, че са мързеливи

Португалски крайнодесен народен представител породи рецензии поради коментар, сметнат за афектиран за турците, съобщи Ройтерс.

Андре Вентура, водач на португалската крайнодясна партия " ШЕГА " (в превод СТИГА), съобщи по време на диспути в Народното събрание, че Португалия ще може да построи ново летище в Лисабон за по-малко от 10 години.

Летището в Истанбул беше издигнато и стартира работа за 5 години. Турците не са тъкмо известни като най-усърдно работещите хора в света, добави Вентура, представен от Българска телеграфна агенция.

Депутати от левицата обявиха, че тези думи са расистки и нямат място в Народното събрание. Те приканиха ръководителя на законодателния орган Жозе Педро Агиар-Бранко да ги осъди. Но той съобщи, че депутатите имат правото да показват мнение и че няма да ги цензурира. 

Председателят на Народното събрание, който е от десноцентристите, напомни, че свободата на словото е вписана в конституцията. Мненията, изразявани в Народното събрание, са дефинирани от хора, които са били определени посредством парламентарни избори.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР