Затлъстяването се превръща във все по-голям проблем, не само за

...
Затлъстяването се превръща във все по-голям проблем, не само за
Коментари Харесай

Във Великобритания ще лекуват затлъстяването с безплатни инжекции

Затлъстяването се трансформира във все по-голям проблем, освен за здравните системи, само че и за икономическия напредък на страните, предава Народоосвободителна въстаническа армия. Сред най-засегнатите е Англия, където се разгоря спор какво да се прави с хората с наднормено тегло. Появиха се оферти да се мерят талиите на служащите и да се спре сладкото на децата. 

Властите на Острова дадоха ясно да се разбере, че затлъстяването на нацията се трансформира в голям проблем. Особено що се отнася до продуктивност. Редица изследвания сподели, че хората с наднормено тегло по-често излизат в болнични и страдат от болести, водещи до трайна нетрудоспособност. Нуждаят се от повече здравна грижа и тласъци за слабеене. Как във Англия считат да решат казусът, описваме в този момент.

Във Англия лекарите към този момент ще изписват на заболели хора с наднормено тегло безвъзмездни инжекции за намаляване. " Оказвах напън върху държавното управление да отстрани захарта и да вкара здравословни нейни заместители. То явно не желае да направи това, само че в този момент е готово да похарчи 40 милиона паунда за опит с лекарството срещу затлъстяване " Уегови ". Значи могат да отделят толкоз за него, само че не и за изследване на други възможности на захарта ", съобщи Лорд Брук.

Една четвърт от хората в Обединеното кралство са с наднормено тегло и броят им непрестанно пораства. " Има съществени проблеми с детското затлъстяване в тази страна, както е и в други страни по света. Почти едно на всеки 10 деца стартира начално учебно заведение с наднормено тегло и почти едно на всеки пет деца го приключва със затлъстяване. Децата, които живеят в небогати региони, са повече от два пъти по-склонни към напълняване. Затлъстяването коства на страната към 58 милиарда паунда. Правителството прави всичко допустимо, с цел да помогне казусът да се реши от най-ранна възраст ", счита Лорд Евънс.

Бедните деца в британските учебни заведения получават безвъзмезден обяд, с цел да е несъмнено, че най-малко един път на ден се хранят здравословно. " Много страни в западния свят имат проблем с детското затлъстяване. Консумирането на захар при деца на възраст от една до 18 години в Обединеното кралство е двойно над оптималната позволена норма и повече от пет % от дневния енергиен банкет. Яденето на прекалено много захар може да докара до наддаване на тегло, което от своя страна усилва риска от съществени болести като рак, сърдечни болести, диабет вид 2 и COVID-19. Освен това усилва риска от кариес. Проучване сподели, че децата, които са с наднормено тегло или живеят със затлъстяване, употребяват сред 140 и 500 непотребни калории дневно, според от възрастта и пола ", разяснява Лорд Евънс.

Така болните деца стават заболели възрастни, които мъчно биват наемани на работа. Затова се стартира концепция да се постъпи, както е в Япония. Там работодателите имат право да измерят талията на чиновниците си един път годишно и в случай че се е нараснала, да ги включат в стратегия за намаляване. Проучва се и различен непознат опит.

" Децата на Канада се хранят с пълномаслено мляко в продължение на доста години, хиляди и хиляди деца. Те са доста по-здрави и не страдат от затлъстяване. Искам също по този начин да попитам - ще насърчи ли държавното управление 40-те милиона хора с наднормено тегло в тази страна да ядат верния тип мазнини, защото това води до понижаване на затлъстяването? ", посочи Лорд МакКол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР