София. Спортист Своге е първият отбор, който се класира за

...
София. Спортист Своге е първият отбор, който се класира за
Коментари Харесай

Спортист Своге е първият полуфиналист в регион Запад на ББЛ А група

София. Спортист Своге е първият тим, който се класира за полуфиналите в район Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна довечера в столичната зала „ Триадица “, отборът се наложи над Правец със 115:83 и затвори серията с 2-0.

Съперник на Спортист в идната фаза ще бъде спечелилият от двойката ЦСКА – Балкан -2, където за момента „ алените “ водят с една победа.

Двубоят стартира с извънредно висока ефикасност. Въпреки че Правец имаше преимущество съвсем през цялата първа четвърт, в края й съперникът му обърна за 28:27. Баскетболистите на Емил Горанов имаха преимущество в подкошието и макар че правеха повече пропуски, вкарваха точки от втори късмет и на почивката водеха с 57:51.

След паузата разликата в интерес на Спортист за първи път стана двуцифрена, а последната четвърт стартира при 86:70 в негова изгода. В оставащо време отборът не се отпусна, като даже направи успеха си още по-изразителна.

Борис Матраков бе най-резултатен за спечелилите с 29 точки (5 тройки). Иван Ценов се регистрира с 20 и 9 битки, Петър Загоров осъществя 18 точки, с 15 и 8 асистенции е Мартин Раднев, а малко не стигна на Симеон Ценов за трипъл-дабъл, като той приключи с 11 точки, 14 битки и 9 асистенции.

За Правец, който бе с група едвам от седем баскетболисти през днешния ден, Данаил Христов бе над всички с 25 точки и 7 битки. Тодор Колев вкара 15 точки – всичките от тройката, Ерик Кирилов има 14 точки, по 10 прибавиха Стефан Гунински и Преслав Христов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР